Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Inszeminacio után mikor kell...

Inszeminacio után mikor kell progeszteron?

Figyelt kérdés
Sziasztok ma volt inszeminaciom. Progeszteron exeltist kell szednem meg este egy hüvely kúp, de nincs rajta a papíron hogy mától vagy holnaptól kell szedni orvossal már nem tudok beszélni. Akinek volt inszem kinek mikortól kellett szedni ?

ma 15:25
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem másnap reggeltől kellett inszeminációknál kezdeni.
ma 16:05
 2/6 A kérdező kommentje:
És sikerült az inszem? Tudom hogy nem kéne ezzel foglalkoznom , de annyira zavarnak a " rossz stasztikak" hogy nem sikerülnek az inszemek. Nekem volt már 3 ,állami kórházban, de semmilyen ciklus követés nem volt abszolút egy darab ultrahang sem, hasra ütés szerűen csinálták meg. Ez most a negyedik, Szeged Meddőségi, na itt végig követve voltam, 16.napon szurtam repesztőt és ma,18.napon volt inszem eleve 32 napos ciklusaim vannak. Az előző 3 inszeminacio úgy volt 11.nap repesztő, 13.nap inszem. Itt más volt, ezért reménykedek hogy talán most...
ma 16:23
 3/6 anonim ***** válasza:
78%

Azért olyan alacsony a sikerességi rátája, mert nagyon-nagyon kevés az a probléma, amit kiküszöböl. Igazából csak az enyhén csökkent spermaszámon segíthet. (Meg ha valakinek nincs magától ovuláció ja, csak stimulációval, de azon a stimuláció+időzített együttlét is segít, nem kell hozzá inszem)

Akik az inszemig eljutnak ott általában komolyabb probléma van, akkor is ha az orvosok nem találnak első körben semmit, az hogy természetes úton jut be az ondó vagy felhelyezik katéteren nem oldja meg.

ma 17:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hármasnak igaza van. Alacsony a sikerességi arány (ciklusonként kb. 10%), és ahogy írta, igazából az enyhe férfi eredetű meddőség az, amire valójában használ.

Ennek ellenére 3 olyan ismerősöm is van, aki inszemmel lett várandós.

De nekem pl. már nem is javasolták, csak az IVF-et, pont az alacsony sikerességi ráta miatt.

ma 17:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Sőt, ha jobban végiggondolom, 4 ismerősöm.
ma 17:42
 6/6 A kérdező kommentje:
Januárban lesz 3 éve, hogy spontán teherbe estem, Pcos, és cukorbeteg is vagyok,kettes típusú gyógyszeres. Akkor elveteltem, azóta sem estem teherbe sose...azért mondta a doki az inszemet mert ettől függetlenül semmilyen gondot nem talált egyikünknèl sem, rendben vagyunk, cukrom tökéletes a diéta mellett , cisztak is szinte nincsenek, peteérés is van, rendszeres menstruáció... ezért mondta a doki hogy 2 inszemet próbálunk meg, ha nem, akkor lombik
ma 21:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!