Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » A lombik program hogy működik?

A lombik program hogy működik?

Figyelt kérdés
7 éve próbálkozunk de nem sikerül teherbe esnem, 28 éves vagyok, van valami kedvezmény esetleg vagy mennyibe kerül? Még nem fordult meg eddig a fejemben ez a lehetőség, csak érdeklődnék.

tegnapelőtt 22:59
 1/6 anonim ***** válasza:
83%

Kedvezmény? Az eljárás ingyenes, csak a gyógyszereket kell fizetned (azokból viszont van dobozdíjas és viszonylag húzós árú is...)

Viszont ha ennyire nem vagy képben, akkor szerintem először nyugodtan keress rá a neten bármilyen oldalon (pl. itt: [link] ), aztán utána kérdezz, ha valami nem világos.

Itt s gyakorin is van amúgy ezer kérdés már a témában...

De kivizsgáláson voltatok már egyáltalán? Vagy azzal is vártok a klimaxig?

tegnapelőtt 23:57
 2/6 anonim ***** válasza:
56%

Nincs kedvezmény, államilag támogatott.Vagyis olyan intézményt kell keresni,lehet menni fizetősbe is.

A gyógyszerek fizetősek,vagyis változó van ami csak doboz díjas.

Voltatok már 7 év alatt bármilyen vizsgálaton ami miatt csak lombik jöhet szóba? 1 év sikertelenség után szoktak a párok vizsgálatokra menni, azokból kiderül hogyan tovább.

Mi 8 évet vártunk a babára és ez idő alatt több mint egymillió Ft elment...mire elmentünk meddőségibe és inszeminációk után többedik lombikkal sikerült a kisfiam aki lassan 2 éves lesz.

tegnap 00:08
 3/6 anonim ***** válasza:
82%

Nincs már magánellátásban mesterséges megtermékenyítés, csak állami ellátásban. Ez alapvetően ingyenes, 4 vagy 5 (vagy 6? nem tudom a friss számokat) stimuláció/inszemináció/lombik, csak a gyógyszerekért kell dobozárat fizetni, illetve esetleg speciális vizsgálatokért.

Itt minden részletesen le van írva: [link]

Ha 7 éve rendszeres, védekezés nélküli szexuális élet mellett nem estél teherbe, akkor ne csak a fejedben forgasd, hanem jelentkezzetek be a pároddal egy meddőségi centrumba mielőbb.

tegnap 00:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy előttem is írták, már minden intézetet államosítottak, így magánban nem lehet lombikozni, TB finanszírozott lett. Az alap vizsgálatok, később ha szükséges, a bővített vizsgálatok is ingyenesek, a legtöbb gyógyszer is ingyenes, az injekciók is töredéke a tényleges árnak.

Akinek van valami speciális gondja, azzal külön megy foglalkozni, nekem pl. az endokrinológus és a hematológus külön volt magánban. (államiban 500 évig várhattam volna, hogy sorra kerüljek, és akkor sem olyanhoz kerülök, aki speciálisan az én problémámban járatos).

Mi 3 évet vártunk a csodára, az is sok volt, utólag tudtuk meg, a mi korunkban már fél év után menni kellett volna meddőségibe. Miután jelentkeztünk az intézetbe, még várni kellett 3 hónapot az első konzultációra, hogy sorra kerüljünk, utána megkaptuk a beutalókat mindenféle vizsgálatra, és azokkal is több hónap eltelt, mire elkészültek, és még utána várni kellett a 2. konzultációra, ahol az orvos kiértékelte, és elmondta, hogyan tovább, és még utána is várni kellett, mire indulhattunk az első lombikkal (nekünk inszemináció nem volt). És mindezt úgy, hogy minket igyekeztek előre venni a korunk a és a leletek alapján (sürgetett az idő, rohamosan romlottak az értékek). Azóta már 1.5 éves a babánk. :)

tegnap 07:30
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kiegészítésként, ahogy ezt is írták korábban, meghatározott számig ingyenes. Nekünk 3 stimuláció volt és 1 beültetés, van fagyasztott embriónk is, akiért visszamehetnénk (annak tárolása nekünk még 5+5 évig ingyenes, ma már úgy tudom máshogy van a tárolási díj), szóval ha a tesóért visszamennénk, már nem kellene újra az összes vizsgálat stb., és ingyenes lenne az eljárás is még kétszer azt hiszem. (Pont 2 embriónk van még). Ha szeretnétek gyermeket, ne várjatok, jelentkezzetek mielőbb, mert mire sorra kerültök, addig is telik az idő, ha valami kezelés, műtét, bármi szükséges az indulás előtt, az is idő. Nekünk 1.5 év volt a jelentkezéstől a sikeres beültetésig.
tegnap 07:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én tavaly júniusban voltam az első konzultáción. Utána volt 4 inszem ami nem sikerült. Februárban volt az első lombik és sikerült. Azóta már meg is született novemberben a picikénk.

Előtte mi is éveket vártunk. Taszított a meddőségi központ szó. Magánban csináltattam vizsgálatokat de semmi.

Itt a központban mindkettőnket kivizsgáltak ingyen. Írtak nekem gyógyszert stb…

tegnap 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!