Pajzsmirigyem miatt nem jöhet össze a baba? TSH-m 5,420 + mU/L
Nem segít, az biztos, de egy rakás nő van, aki nem is tud a pajzsmirigy alulműködéséről, mégis simán terhes lesz.
Viszont tudni kellene, hogy miért nem tudják beállítani. Ugyanis a pajzsmirigy hormonpótlás általában testsúly alapján elég könnyen belőhető, ha nem változik érdemben a tesúlyod jelentősen, elég meglepő, hogy nem sikerül beállítani.
Biztos, hogy jól szeded a gyógyszert? Reggel, éhgyomorra veszed be és utána 30 percig nem eszel? Más gyógyszert/vitamint ugye nem veszel be vele? Más készítményt nem próbáltatok? A Syntroxine sokaknál beaválik, mert jobb a felszívódása.
Nekem ilyen érték mellett nem jött össze.. Majd 10-ről kezdtem, 6 hetente vérvétel szóval pontosan tudom, hogyan csökkent a hormonszintem és az első 2 alatti hónapban fogant meg a kisfiam. Ez nekem 7 hónapot vett igénybe.
De tudok több olyan emberről is akiknek megfogant a baba 5 körüli TSH mellett szóval nem törvényszerű, hogy ez az oka, tényleg érdemes kivizsgálásra mennetek így 1 év próbálkozás után, már csak azért is, hogy minél kevesebb időhúzás legyen.
Amúgy egy kis plusz infó: vannak tanulmányok amik kimutatták hogy az aloe vera ital (nem az üdítő, hanem a tiszta aloe) segít rendezni a pajzsmirigy hormonszinteket, én ezt kezdtem inni kiegészítésként miután 3 hónapig hiába emeltük a gyógyszert nem javultam semmit és szerintem nagyban segített nekem.
Igen éhgyomorra veszem be minden reggel.
Voltunk kivizsgáláson barátomnál minden oké neki több vizsgálat nem lesz. Nekem holnap kell mennem menstruáció alatti vérvételre utána nem tudom mi jön még. Annyit mondtak, hogy ez a pajzsmirigy érték nagyon nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!