Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Kirúghatnak a munkahelyemről...

Kirúghatnak a munkahelyemről a meddőségi központba járás miatt?

Figyelt kérdés
Sajnos a meddőségi központ ahova járunk 1 óra 10 percre van tőlünk autóval. Eddig egyszer voltunk, de az évben még 3x vissza kell mennünk időpontokra és kitudja még jövőre. Munkahelyemen nem mondtam el miért kell a szabi arra az 1 napra. Viszont így, hogy többször kell elmennünk muszáj leszek elmondani hogy miért leszek távol és táppénzt kérni ezekre a napokra, mert ennyi szabim nincs. Tartok tőle, hogy esetleg kirúgnak majd emiatt és attól is, hogy pletykálni fognak erről. Gyárban dolgozom minőségellenőrként 3 műszakban kb másfél éve.
okt. 9. 00:23
 1/9 anonim ***** válasza:
84%

Védettséget élvez az a nő, aki meddőségi kezelés alatt áll. Mondjuk a kérdésből nem egyértelmű, hogy

[link]

okt. 9. 00:40
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Előbb elküldtem. Szóval nem egyértelmű, hogy te a férfi vagy női fél vagy, mert ha jól tudom akkor sajnos a férfinak nem jár a védettség, pedig azért ott is indokolt lenne szerintem, még ha nem is annyira, mint a nőnél.

De olvasd el a cikket, ott részletesebben leírják.

okt. 9. 00:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd... elméletileg nyilván nem. Gyakorlatilag meg...Neked kell ismerned ennyire a munkahelyed.
okt. 9. 07:09
 4/9 anonim ***** válasza:
92%

“ pletykálni fognak erről. ”

Huhh, nagy kaland. Meg tudja Marika és Jolánka beszélni, hogy hallottátok, hogy Orsiéknál nem jön a gyerek, és belekezdtek a lombikba?

És kb ennyi, ezzel ki is merül a téma.

Komolyan, felnőtt ember vagy, aki gyereket akar - ennek nem kéne zavarnia. Megjegyzem, te ugyanezt tennéd vagy tetted volna 5 éve, ha a kolléganődről kiderül. Akkor meg ne zavarjon. Egyébként ebben nincs semmi extra.

okt. 9. 07:12
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az miért zavar téged, hogy pletykalnak arról, hogy gyereket akarsz? Szerintem már abban a kórban vagy, ha gyereket akarsz, hogy ennek nem kellene zavarnia. Én pont lesz*rnám.

Elméletileg ez miatt nem rúghatnak ki. Gyakorlatilag bármilyen más indokkal igen. Már más is írta, hogy te ismered a munkahelyedet.

okt. 9. 08:03
 6/9 anonim ***** válasza:
69%

1 évben nincs 4 nap szabid, amiről rendelkezhetsz?

Egyébként emiatt konkrétan nem, de van ahol találnak egyéb indokot ha nem tetszik valakinek a pofája.

A pletykáláson meg nem kell leakadni, ha terhes leszel akkor meg arról fognak pletykálni. Aki szingli, annál meg arról pletykálnak, vagy csak simán hogy áll a haja. Kit érdekel, magaddal foglalkozz.

okt. 9. 11:19
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló.

Lehet, hogy idén csak 4-szer kell már mennie, de írja is, hogy jövőre még kitudja hányszor. Én kívánom neki, hogy mielőbb sikerüljön, de nekünk is viszonylag hamar összejött, mégis több, mint 20-szor voltam, oké az utolsó 3-4 alkalommal már terhesen, de akkor is, ezt csak szabiból megoldani szinte lehetetlen. Szerintem is hosszú távon nézve, egyszerűbb lenne ha elmondanád kérdező, hogy mi a helyzet, még ha kellemetlen is.

okt. 9. 14:04
 8/9 anonim ***** válasza:
74%

Konkrétan ezért nem rúghat nak ki.

Védettség csak a nőnek jár és csak a kezelés időtartamára, azaz az első injekciótól a terhességi tesztig. Vizsgálatokra nem.

Ha te vagy a nő és 3 műszakban dolgozol akkor amúgy is másik munka után kellene nézned, az éjszakai munkavégzés nagyon rossz hatással van a hormonrendszerre, rontja az esélyeket.

okt. 9. 20:06
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

23 éves leszek nemsokára azért van kevés szabim a barátom idősebb, ő 31 éves és a pletykálás abból eredne, hogy ilyen fiatalon szerintük nem kéne ilyen probléma legyen (volt már ilyesmi téma kolléganők közt).

okt. 12. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!