Hivatalosan 35 év alatt 12 hónap rendszeres védekezés nélküli szex (= heti 2-3 alkalom) után mondható valakire, hogy orvosi kivizsgálás kell a termékenységről, 35 felett pedig 6 hónap után.
okt. 8. 17:45
2/9 anonim válasza:
4 év volt, mire sikerült. 8 hónap után mentem orvoshoz, 29 évesen.
okt. 8. 18:06
3/9 anonim válasza:
A második és harmadik próbálkozós ciklusban jöttek össze. Sajnos az elsővel missed ab lett 10 hetesen. Most pedig 6 hetes várandós vagyok. Mindez pedig az idén történt.
35 múltam.
Ha téged stresszel ez az egész, nyugodtan menjetek el dokihoz, mondhatjátok, hogy már egy éve próbálkoztok. 🙈
Legalább kivizsgálnak és nem pörögnek fölöslegesen a hónapok, főleg, ha valamelyikőtöknél találnak problémát.
Sok sikert! 🤗
okt. 8. 18:21
4/9 anonim válasza:
Nekünk második próbálkozós hónapban sikerült, de 1 évet szoktak mondani az orvosok. Kitartást! Megértelek tényleg.
Én is izgultam nagyon már előtte, hogy vajon mennyi idő lesz mire összejön, mert a ciklusommal+endokrin gondjaim is voltak, nekem az orvosom azt mondta, hogy 1 év után küldene csak el komplexebb kivizsgálásra...
szóval ahogy tudtam elkezdtem figyelni a ciklusom, plusz vettem ovulácios teszteket, naponta néztem.. s végül csoda történt.. :)
okt. 8. 19:20
5/9 anonim válasza:
Egy évet szoktak mondani 35 éves kor alatt, de az én dokim mondta, hogy fél év után szóljak, ő szeret hamarabb belekezdeni, mert minden vizsgálat idő. 26 voltam, mikor ezt beszéltük, szerencsére nem váratott minket a fiunk, harmadik ciklusban fogant. Második ciklusban volt egy kémiai, pozitívat teszteltem, majd pár nap múlva megjött.
Szorítok, hogy mielőbb érkezzen hozzátok akire vártok! 😊
Jó ötlet lehet azért elmenni a nőgyógyászhoz, egy rutin vizsgálat meg egy rákszűrés mindig jól jöhet, illetve egy beszélgetés a dokival. Mi így kezdtünk bele nyugodtan, illetve szedtem a Czeizel 1-et.
okt. 8. 19:20
6/9 anonim válasza:
Tavaly 2x is. De jártam meddőségibe is a korom miatt. Először 41 évesen 5.próbálkozásra. Sajnos, vetélés lett😢 Aztán már 42 évesen szintén ötödikre. Őt épp etetem😁
okt. 8. 20:37
7/9 anonim válasza:
Mielőtt úgy döntöttünk jöhet a baba, elmentem hormonpanelt csináltatni, mivel 40 napos ciklusaim voltak. IR és pajzsmirigy alulműködés derült ki, amikre kaptam gyógyszert. Azt ajánlottàk, hogy előbb tegyük rendbe ezeket. Aztán jött a covid stb. Mire elkezdtünk próbálkozni legalàbb ezek rendben voltak. 6 hónap próbálkozás után a férjem elment egy sperma vizsgálatra én pedig utána egy átjárhatóságira. Úgy voltunk vele, hogy ha ilyen gond van, nem várunk a csodára. De minden rendben volt, azt mondták sikerülnie kell spontán. Végül a 9.hónapban jött össze, de vetélés lett a vége. Eltelt egy év (kb 8 hónap volt amikor ténylegesen próbálkoztunk) mire sikerült újra. Holnap leszek 37 hetes. Kitartást mindenkinek aki hasonló cipőben jár.
okt. 9. 07:51
8/9 anonim válasza:
7-es vagyok. Még annyi, hogy én most vagyok 35. Én biztos nem várnék egy évet, úgy hogy semmit nem léptem. Mert pl egy inzulin rezisztenciàt sem lehet pikk pakk helyrehozni, hogy kapsz egy gyógyszert és kész. Ha valaki 30 alatt van , lehet, hogy jobban ráér. Bár akkor sem várnèk tűkön ülve. Mi sem meddőségi központba kezdtünk, hanem magán dokinál csináltattuk meg ezeket a vizsgálatokat. Egyrészt nem akartam más elől elvenni a helyet, se mindjárt lombikra rohanni. De egy évig várni is hülyeség ha pl a párodnak alig van mozgó spermàja és/vagy neked nincs is peteérésed.
okt. 9. 07:56
9/9 anonim válasza:
Én sem vártam egy évet. Csak tudni akartam, h minden oké e, mert akkor nem azon agyalok, h lehet nem is lehet gyerekünk, hanem tudom, hogy mi van. 8 hónap után mentünk el vizsgálatra. Kiderült, h a férjemnek nem lehet term. úton gyereke. Nem kellett ezen stresszelni, meg várogatni hónapokig.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!