Lehetek ìgy terhes?
Tölts fel róla kérlek képet, hőgörbénél úgy tudunk segíteni.
Kepfeltoltes.hu és linkeld be ide a fotót.
Hol mérsz, szájban vagy hüvelyben? Még ágyban mérsz, rögtön ébredés után? Digitális hőmérővel, ami 2 tizedesjegyig mér?
Minden reggel közel azonos időpontban? Vagy ha néha később/előbb ébredsz, átszámolod? Mert át lehet, van rá módszer, szólj, ha nem ismered, és leírom.
Ovulációs tesztről: a teszt az LH csúcsot mutatja, ha pozitív, onnantól 24-36 óra maga a tüszőrepedés, az ovulációd. De az LH csúcs csak 12 óráig tart, ha naponta egyszer tesztelsz, simán lemaradhatsz róla. Ezért érdemes napi kétszer teszteli.
Az is lehet, hogy nem jó erősségű tesztet használsz, 20-ast érdemes.
Az ovulációs teszt hiába negatív, arról még lehet ovuláció, ne aggódj, a fenti 2 ok miatt.
És akkor a paradoxon, amiért az ovulációs tesztek bizony nem tökéletesek: attól még, hogy negatív az ovulációs teszt, nem biztos, hogy nem volt ovulációd. Ha ha pedig pozitív, attól még nem biztos, hogy meg is repedt a tüsző. Sem ezt, sem azt nem igazolja.
Erre való a hőmérőzés, jól teszed, hogy elkezdted mellé 😊
Bocsànat tizedes nem fokos eltèrès van. 2tizedesem 4napja van. Előtte sajnos csak sima digitàlis volt.
36.11 et mèrtem 2nap, majd 36.04 et tegnap ma pedig 36.18 at ès ma nèztem a mini mikroszkòppal a mehnyàkot ami nem sok de volt, àt tetsző pàlcikàs, vagy pàlmàs amit a rajz is mellèkel. Az ovu tesztet minden nap napközben felkelès utàn, 2 òra ivàs nèlkül csinàlom. A hőmèrőzèsre èbresztőm van hajnal 5kor. Tehàt nem kelek fel, visszaalszom utàna. Viszont ùgy vettem èszre hogy minden hònapban ezidőtàjt van 1-2 vilàgvège hangulat napom. Lehet csak azèrt mert annyira szeretnèm hogy összejõjjön... vagy a hormonjaim jàtszanak velem? Ez azèrt zavarò, ès nem is biztos hogy jò a babatervezès szempontjàbòl.
Hőmérőzésnél fontos szabály, hogy ugyanazzal a hőmérővel mérünk teljes hónapban. Ha te hőmérőt váltottál ciklus közben, az baj, akkor sajnos nem ad releváns infót a hőgörbe. A legközelebbi ciklust már ugyanazzal a hőmérővel csináld végig.
A legfontosabbat még nem írtad le, hány naposak a ciklusaid? 27-29? Vagy 28-30?
Ma hányadik ciklusnapon vagy?
Hőmérőzés, ovulációs tesztelés ide vagy oda, legyetek együtt a férjeddel minden másnap. Akkor nem hagyjátok ki az ovuláció napját. Ez a legbiztosabb, 2 naponta együttlét. Vagy akár mindjárt nap, ha jól esik. Ez a legbiztosabb, legyen annyi együttlét a férjeddel, amennyi lehetséges, minimum 2 naoonta, hogy ne maradjatok le az ovulációról.
Értem, hogy nagyon szeretnéd, hogy összejöjjön a baba. Hidd el, teljesen átérzem, mi 2 éve várunk rá, tudom, hogy milyen érzés reménykedni, várni, aztán csalódni.
Ha ti még nem próbálkoztok 1 éve, az normális, nem kell megijedni, a párok 80%-a 1 éven belül esik teherbe. Ha viszont több, mint 1 éve próbálkoztok, és nem sikerül, az baj, irány egy meddőségi kivizsgálás. Ingyen, a meddőségi központok államosítás lettek. Körülbelül harmad az esély, hogy a férjednél van a gond, harmad, hogy nálad, harmad, hogy mindkettőtöknél.
A hőd egyébként túl alacsony, ez rossz jel is lehet, pajzsmirigy betegségre utalhat, ha napokig 36,20 alatt van. Voltál már pajzsmirigy vizsgálaton valaha? Ha nem, irány egy endokrinológus, mert nagyobb bajt is okozhat, ha nem veszik észre.
27-29 közt. Hőmèrőt a mensi vègèn tudtam vàltani. Ma a 12.nap règebben voltam vèrvètelen minden ok volt. Ma reggel is alacsony hőt mèrtem. 36.09 °C
Mùlt hònapban a teszt a 12.napon volt pozitìv
Akkor erősödik az LH teszt, közeledhet az ovulációd. Ma mindenképpen legyetek együtt a férjeddel, ha tudtok.
Ha holnap még erősebb lesz, akkor még közelebb leszel az ovulációhoz, akkor holnap is legyetek együtt.
Amikor a legerősebb, onnantól 24-36 óra a repedés, maga az ovuláció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!