Hol vannak államilag finanszírozott meddőségi központok ? Aki volt mi a menete ? Segített e? Mennyi idő volt ?
Mi Tapolcára jártunk, mert ez volt a legközelebb (ez is 1,5 órát jelent), de amúgy én meg voltam vele elégedve.
Tavaly április 4-én voltunk először és idén április 17-én köszöntünk el, 4 sikertelen inszemináció után az első lombik sikerült.
Először 2023 február 27-én telefonáltam, mondták, hogy majd a menzesz első napján hívjam őket, ami aztán március 13-a volt, majd a ciklus 23. napján kellett menni először. Ott volt vérvétel mindkettőnknél, páromnak sperma mintát kellett adnia, meg nekem volt uh. Bekérték az addigi leleteinket, de szerintem, ha valaki nem volt még semmilyen vizsgálaton az sem gond, megcsinálnak ott mindent vagy adnak beutalót.
Az első inszeminációt halasztottuk egy hónapot, csak júniusban álltunk neki, majd júliusban és augusztusban is volt, szeptemberben előbb megrepedtek a tüszőim mint kellett volna, így a 4. és utolsó inszem októberben volt. Mivel egyik sem sikerült, további vérvételek jöttek, illetve részletesebb spermavizsgálat (ros, dns fragmentáció, utóbbi kiderült, hogy kicsit magas).
Az évvégét már pihenéssel szerettük volna tölteni, így a lombikot csak februárban kezdtük. Hosszú protokoll volt, de csak 1 petesejt termékenyült meg, aztán március 1-jén volt a beültetés és nagy örömünkre velünk maradt ez a kis pötty, aki mostmár nem is olyan kicsi és lassan megszületik. 🙂
Úgyhogy nagyon röviden ez a mi történetünk, ha nem halasztottunk volna többször is, akkor nekünk még egy év se lett volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!