Inszemináció vagy lombik program alatt a vérvételek, vizsgálatok, időpontok alatt hogy dolgozatok? Szabit vettetek ki, lecsúsztattátok az órákat, táppénz, vagy a lenti igazolt távollét megoldás?
Én inkább a lecsúsztatás felé hajlok (tudom, ez munkakör függő), de kíváncsi vagyok, ki hogyan csinálta.
Valaki használta a lentit, a fizetés nélküli igazolt távollétet?
Ezt csak akkor lehet, ha tájékoztattad a munkaadót a meddőségi kezelésről:
"Az Mt. 55. § (1) bekezdése szerint a munkavállaló mentesül a rendelkezésre állási és munkavégzési kötelezettségének teljesítése alól a jogszabály szerinti, az emberi reprodukciós eljárással összefüggő, egészségügyi intézményben történő kezelés tartamára – vagyis a munkáltató köteles őt elengedni. Tehát a munkavállalónak nem kell szabadságot kivennie a kezelésen való részvételre, távolléte igazolt távollétnek minősül. Azonban azt fontos tudni, hogy az Mt. 146.§ (3) bekezdés alapján a mentesülés időtartamára a munkavállalónak nem jár munkabér."
Én használtam. Lombikozás alatt pont nem lett volna arra szükségem, hogy az UH-k napját kivéve minden nap 10 órázzak vagy szombatonként bejárjak... KB 100 km innen az intézet, egész napos program volt minden alkalom.
A kivizsgálását vegyesen táppénzzel és szabadsággal oldottam meg.
Én 12-24-12-48-ban dolgoztam akkor. Vagy táppénzre mentem, vagy napot cseréltem, vagy szabi. Váltogattam, mikor hogy volt jobb.
De a leszívástól már otthon maradtam.
Én használtam, de a cégem azt mondta, hogy ugyanúgy kifizetik, mert gyerekbarátok stb. Ki is fizette tényleg.
A leszívás meg a beültetés napján szabin voltam. Illetve a beültetés után két hétig táppénzzen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!