Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Nehezen viselem a sikertelensé...

Nehezen viselem a sikertelenséget. Nektek sikerült inszemmel, lombikkal teherbe esni?

Figyelt kérdés

Ma nagyon lehangoltnak érzem magam. Már a 4. Évhez közeledünk. Eredménytelenül. Voltak jobb és kevésbé jobb pillanataim. Eleinte bizakodtam, aztán kicsit csalódott voltam, hogy nem sikerült azonnal. Nem görcsöltem rajta. Élveztem az életet, spontán voltam. A 2. Év vége felé elkapott egy nehezebb időszak. Ott néhány alkalommal sírdogáltam. Végig néztem ahogy mások egyik nap kitalálják, hogy babát kéne vállalni másnap teherbe esnek. Aztán megbékéltem a helyzettel (közben folyamatos vizsgálatok). Hosszú hónapok óta nem vettem a szívemre és könnyedén hárítottam a rokonok/kollégák beszólogatásait. Azt hittem teljesen elfogadtam ezt az egészet de most rám tört egy rossz érzés (egy kollégám behozta a pici babáját aki egy tünemény) és bánt, hogy talán sosem lesz babánk.

Sikertelen inszemek után nem tudom milyen esély van lombikkal… félek szembe kell néznem vele, hogy nem sikerül.

Tudnátok egy kis lelket önteni belém? Van sikersztoritok vagy esetleg tanács hogyan küzdjem le ezt a negatív hullámot?

2024. máj. 15. 15:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

3 év sikertelenség után kötöttünk a meddőségi kp.-ban. Volt 3 sikertelen inszem., sok műtét, középidős vetélés, de végül a 8. évben megszületett a kislányunk (6. lombikból).

Aztán tesót is szerettünk volna. Azt hittük, hogy most már megvan a tuti recept, és ha mindent ugyanúgy csinálunk, akkor hamar össze is jön. Nem így lett. Újabb 6 sikertelen beültetés után feladtuk. Aztán ismerősök bíztatására intézményt váltottunk, hogy adjunk magunknak egy utolsó utáni esélyt. A kisfiam végül spontán fogant -összesen 11 év spontán sikertelenség után-, a megkezdett hosszú protokoll első felében, úgy, hogy én az injekciók miatt már mesterséges menopauzában voltam, és a laparoszkópos zárójelentésem szerint azon az oldalon, ahol a sárgatestet látták, el volt záródva a petevezetékem, amit a műtét során nem is tudtak megnyitni. Ma már 2,5 éves...

2024. máj. 16. 21:17
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kerdezö! Ugyanigy vagyunk mi is. Lasan 4 eve vàrjuk a csodat… egyikunknek sincs semmi baja sok sok vizsgalat 3 inszem sikertelen… juliusba lesz az elsö konzultacio lombikhoz
2024. máj. 17. 15:58
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne aggódj a lombikkal jóval nagyobbak az esélyek. Nekünk 4 sikertelen inszemünk volt, viszont az első lombik sikerült, pedig először az is elég reménytelennek tűnt. Nálunk bizonyítottan inkább férfi oldalon voltak problémák, bár én a mai napig tartom, hogy nálam is volt ez-az, csak nem lett diagnosztizálva. Először kicsit kevés spermium volt, az vitaminnal (Folandrol) szépen helyre jött, utána kiderült, hogy magas a dns fragmentáció. A vicc, hogy az erre vonatkozó vizsgálatot csak az inszeminációk után végezték el, mert elvileg nem fér bele a keretbe, hogy mindenkinek elvégezzék, viszont így meg azt mondta a doki, hogy ha tudta volna, hogy ez van, akkor nem is csináltunk volna ennyi inszemet feleslegesen. Na mindegy, ez van. Na szóval a lombiknál meg az volt, hogy mivel policisztásak a petefészkeim, ezért a doki nagyon nem akart túl stimulálni, viszont így meg kevés petesejt érett meg. Ugye az első lombiknál még "kísérleteznek" kinek, hogy reagálnak a petefészkei az injekciókra. Így úgy mentem leszívásra, hogy 2 érett petesejtről tudtam, aztán utána kiderült, hogy 3-at szívtak le végül, de az egyik még kicsit éretlen volt. Hát a két érett nem termékenyült meg, a harmadikra meg mondták, hogy még egy napot "érlelik" és utána megpróbálják azt is megtermékenyíteni, de felhívták a figyelmemet, hogy erre már elég kevés az esély. Hát itt eléggé összetörtem, nem sok reményem maradt, gondoltam akkor ez az egész (amúgy hosszú protokoll) felesleges volt... Hát erre az az egy megtermékenyült. Azért még itt se volt annyira nagy az öröm, hisz el kellett jutnia legalább a 3. napig, hogy visszaültessék, de ez is sikerült, visszaültették és meg is maradt. 😊 Lassan 14 hetes leszek. Úgyhogy vannak csodák.
2024. máj. 18. 10:43
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 5 év próbálkozás után a második lombik sikerült. Tudom min mész at kérdező es tiszta szívből együttérzek és szorítok neked. Engem az segített at h arra gondoltam hogy én mindent megteszek ami csak tőlem telik. Es mindig csak a következő lépésre koncentráltam és próbáltam tudatosan nem arra gondolni h mi lesz ha nem lesz soha. De bármennyire is erősek vagyunk, van, mikor összeomlik az ember, néha meg kell engedni a gyengeséget is magunknak. Időnként kell sírni, zokogni is. De bármilyen mélyen is vagy, próbálj emlékezni arra a nagy igazságra hogy a völgy után mindig jön a hegy. Nekem is itt van már az imádnivaló kisfiam akit mindennel jobban szeretek es akiért annyit de annyit küzdöttem. Neked is ott lesz🥰🥰🥰
2024. máj. 19. 19:40
 15/19 A kérdező kommentje:

Olyan jó olvasni a pozitív történeteket, annyira sokat jelent. Remélem az én történetem is happy endes lesz és egyszer majd én is pozitív példaként tudok segíteni másoknak, hogy ne adják fel.

Mindenkinek nagyon köszönöm!🥰Még egy utolsó esélyt adtunk az inszemnek, ennek az eredménye nemsoká kiderül, aztán ha nem sikerült jön a lombik.

Nagyon köszönöm, hogy megosztottátok a saját történeteket! Újra érzek erőt magamban, hogy tovább folytassuk. :)

2024. máj. 29. 09:12
 16/19 anonim ***** válasza:

Hematológia kivizsgálás volt ?

Pajzsmirigy? Amh szintet nézték?

Nekem esélytelen volt a baba spontán,szét vizsgaltattam magam( nem csak az alapokkal) első lombik sikerült így de ezt megelozte 4ev varakozas, és nagyon sok vizsgálat...így fény derült a bajra.

2024. máj. 29. 18:17
 17/19 anonim ***** válasza:
16: Mi volt a baj?
2024. máj. 29. 18:59
 18/19 anonim ***** válasza:

Mthr mutáció (az még annyira nem is , sok nőnek van nem feltétlen kell ugye vele mit csinálni csak ha párosul valamivel leiden..) de mellette protein s aktivitás alacsony szóval terhességi trombózis hajlam (ha még is fogant a baba meg mielőtt tudtam volna már elhalt a terhesség mert nem volt jó a vér ellatas) és korai petefészek kimerülés. Olyan ritkán volt pete eresem hiába mutatta a hülye ovuláció teszt, hiába menstrulatam Svájci óra pontisaggal, lehet kB 6.havonta volt na azt pedig eltalalni 🥴🙄 nem lehetett

Mellette pedig pajzsmirigy alulmukodes , enyhe ir ..szóval volt bőven dolog :)

2024. máj. 29. 19:29
 19/19 anonim ***** válasza:
Hogy vagy kérdező, volt már esetleg lombik?
aug. 25. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!