Hány napig tartsam a spermiumot, hogy feleségem teherbe essen?
A teherbeesés esélye ovuláció alatt a legmagasabb, ezért ennek időpontját mindenképp érdemes ismerni és ekkorra időzíteni az együttléteket. A kutatások szerint a reggeli órák a legalkalmasabbak, amiatt is, mivel a spermiumok száma és minősége ilyenkor magasabb.
Az ovuláció, azaz a petesejt kiszabadulása a petefészekből a fogantatás közvetlen előfeltétele, ezután történik a petesejt megtermékenyítése. A petesejt 24 óráig életképes, a spermiumok azonban akár 5 napig is elélnek a női testben. A termékeny napok ezért az ovuláció előtt 5 nappal kezdődnek és az ovuláció utáni 24 óráig tartanak.
A ciklus hosszának és egyes szakaszainak ismerete egyébként is hasznos lehet. A termékeny időszak jellemzően a ciklus közepére esik, ekkor van a legnagyobb esélye a teherbeesésnek. Ez azt jelenti, hogy egy 28 napos menstruációs ciklus esetében az ovuláció 14 nappal a menstruáció első napja után történik meg és az ekörüli napok jelentik a legtermékenyebb időszakot.
Vegyetek ovuláció tesztet.
3-as, elolvastad a leírást, vagy csak idekopiztál egy monológot? :D
Kérdező: október még nem volt olyan régen, nyugi, nem kell _ennyire_ ráfeszülni. Ahogy a 2-es is írja, ovuláció környékén legyetek együtt kétnaponta, amúgy meg szinte mindegy.
2 nap az arany kozeput. A feleseged homerozik is? A pozitiv lh teszt utan van aki aznap van aki pedig 2-3 napon belul ovulal. Ahogy anno en csinaltam, a termekeny idoszakban minden 2-3 nap majd mikor pozitiv lett az lh akkor aznap es masnap.
Ami pedig nincs orvosilag es tudomanyilag alatamasztva az az, hogy szex utan 30 percig fekudni vagy labakat fent tartani. Tudom hogy ez tevhit, de ugy voltam vele ami nem art, azt meg lehet probalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!