Korai menopazával diagnosztizáltak, de semmi tünet?
Magas FSH (mensi 2 napján vett vérvételen 38) , alacsony AMH (0.56). Sajnos a gyerek nem jön. 1 év próbálkozás, 4 insem, 1 lombik eddig. Lombiknal hormon stimuláció után is csak 2 tüsző nem használható petével.
Menstruációm tűpontosan 28 napos, 5-7 napig tart mindig, valamint ovulációs folyás is minden hónapban ugyanakkor.
Fogamzásgátlót 7 évig szedtem, orvos tanácsára csak simán letettem a gyerek vállaláskor. Tehát semmi "helyreállító" gyógyszer.
Valakinek ötlet, vagy volt/van valaki hasonló helyzetben mitől nem akar jönni a baba?
38-as FSH az már nagyon durva. Sajnos ezzel csoda hogy egyáltalán elkezdték nektek a lombikot. Hiába van pontos menstruációd és esetleg érnek még tüszőid ha azokban a tüszőkben nincs vagy nagyon rossz minőségű a petesejt.
Itthon is van lehetőség donor petesejtes lombikra, de nagyon szigorú a szabályozása. Csak rokontól (vagy a férjed rokonától kivéve a testvérétől) kaphatsz petesejtet, aki 35 év alatt van és van már saját gyereke. Az előnye hogyha a te rokonodtól van hasonlíthat rád, genetikailag van hozzá "közöd", hátránya hogy tudjátok hogy ki a biológiai anya.
Az ilyen sztorik tök jók, csak annak nem, aki ez alapján azt hiszi, biztos neki is sikerül, ezért a csodára vár, meg beszed pár vitamint.
Persze szedje be, ártani nem árt, csak tovább is kéne lépnie kezelések terén. Mint amiket javasoltak: Brno
Én őszintén szurkolok nektek, de szerintem 38-as FSH-val a stimulációt is kb. hiba volt elkezdeni. De Magyarországon valahogy divat a teljesen esélytelen ciklusokat is elindítani, elvégre ingyé' van (ez a kritika nem neked szól, hanem a lombikközpontoknak).
Ha donorra adjátok a fejetek, akkor itthon ne is b.akodjatok, hanem egyenesen Brno-ban kezdjétek, sokkal jobbak a sikerességi mutatóik...
Köszönöm. Amúgy Németországban élünk itt vagyunk egy Kinderwunschzentrumba. Vérzés előtt 2 nappal vérvételnél az FSH 3.6 . Nem tudom mennyire számít ez ezt nem mondták el.
Köszönöm a vászod.
Glutén kivételével mindent szedek én is plusz Aviva torna. Jól esik ilyenekről olvasni, megtudja nyugtatni az embert, hogy van remény ha már másoknak is sikerült 🙂 és örülök, hogy neked sikerült ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!