Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Korai menopazával diagnosztizá...

Korai menopazával diagnosztizáltak, de semmi tünet?

Figyelt kérdés

Magas FSH (mensi 2 napján vett vérvételen 38) , alacsony AMH (0.56). Sajnos a gyerek nem jön. 1 év próbálkozás, 4 insem, 1 lombik eddig. Lombiknal hormon stimuláció után is csak 2 tüsző nem használható petével.

Menstruációm tűpontosan 28 napos, 5-7 napig tart mindig, valamint ovulációs folyás is minden hónapban ugyanakkor.

Fogamzásgátlót 7 évig szedtem, orvos tanácsára csak simán letettem a gyerek vállaláskor. Tehát semmi "helyreállító" gyógyszer.

Valakinek ötlet, vagy volt/van valaki hasonló helyzetben mitől nem akar jönni a baba?

febr. 11. 07:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek,lehetnek tünetek,de sajnos a FSH,AMH és hogy nincs tüsző mindent elmond. Mennyi idős vagy? Nekem is tűpontos ciklus van mindennel. 27 voltam amikor már 13-as FSH-m volt,és 1,2 AMH. Nem volt vészes érték,de a dokim azt mondta 40 körül kellene ennyinek lenni és rosszabbodni fog. Már ez a rosszabb érték,mert fél évvel azelőtt kevesebb volt. Félév alatt romlott. 2,5 évig nem jött azért nézték,annyiból szerencse,hogy nem 38 évesen pl,mert szerintem már semmi sem lenne. Végül a lombik előtt spontán sikerült,most pedig a másodikkal vagyok. De pont ez a rossz ebbe,hogy nincs tünete.:( Azonkívül,hogy nem jön össze. Minden más vizsgálatunk rendbe volt. Brno szóba jöhet?
febr. 11. 12:41
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

38-as FSH az már nagyon durva. Sajnos ezzel csoda hogy egyáltalán elkezdték nektek a lombikot. Hiába van pontos menstruációd és esetleg érnek még tüszőid ha azokban a tüszőkben nincs vagy nagyon rossz minőségű a petesejt.

Itthon is van lehetőség donor petesejtes lombikra, de nagyon szigorú a szabályozása. Csak rokontól (vagy a férjed rokonától kivéve a testvérétől) kaphatsz petesejtet, aki 35 év alatt van és van már saját gyereke. Az előnye hogyha a te rokonodtól van hasonlíthat rád, genetikailag van hozzá "közöd", hátránya hogy tudjátok hogy ki a biológiai anya.

febr. 11. 13:24
 13/21 anonim ***** válasza:
93%

Az ilyen sztorik tök jók, csak annak nem, aki ez alapján azt hiszi, biztos neki is sikerül, ezért a csodára vár, meg beszed pár vitamint.

Persze szedje be, ártani nem árt, csak tovább is kéne lépnie kezelések terén. Mint amiket javasoltak: Brno

febr. 11. 13:58
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
13 persze, nekem az FSH-m azért ennyire nem volt rossz, 12-14 körül volt. Amúgy a B terv nálunk is Brno volt
febr. 11. 14:14
 15/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát 🙂 34 éves vagyok, és lenne család donor 35 alatt gyerekkel, B tervnek meg brnau lenne. De még nem adjuk fel, nagy dózisú stimulációt kaptam (Menogon hp 1200 + 600) napi 300at kaptam 6 napig. Úgy olvastuk meg mondták, hogy ez még hatással lehet a következő pár ciklusra. Úgyhogy próbálkozunk 1-2 hónapot még. Közbe q10, hormonegynesuly tabik stb. Hátha 😔
febr. 12. 18:47
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Én őszintén szurkolok nektek, de szerintem 38-as FSH-val a stimulációt is kb. hiba volt elkezdeni. De Magyarországon valahogy divat a teljesen esélytelen ciklusokat is elindítani, elvégre ingyé' van (ez a kritika nem neked szól, hanem a lombikközpontoknak).

Ha donorra adjátok a fejetek, akkor itthon ne is b.akodjatok, hanem egyenesen Brno-ban kezdjétek, sokkal jobbak a sikerességi mutatóik...

febr. 12. 18:56
 17/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Amúgy Németországban élünk itt vagyunk egy Kinderwunschzentrumba. Vérzés előtt 2 nappal vérvételnél az FSH 3.6 . Nem tudom mennyire számít ez ezt nem mondták el.

febr. 12. 19:02
 18/21 anonim ***** válasza:
69%
Az FSH-t ciklus (vagyis a vérzés) 3.napján kell nézni. A vérzés előtti nem releváns.
febr. 12. 19:17
 19/21 anonim válasza:
Szia! Nekem is nagyon alacsony volt az AMH szintem. Október elején 0.53as értéket mértek 38 évesen. El is szomorodtam. Sok dolgon változtattam akkor. Vitaminokból szedtem E, D vitamint. Folátot,q10-t. Novemberben Inofolicot kezdtem szedni, plusz ciklus teát ittam. Még szeptemberben glutén mentesen kezdtem enni, plusz csináltam októberben egy diófalevél parazitaölő kúrát. És most 11 hetes terhes vagyok, spontán teherbeestem. Nagyon hosszú út van mögöttem, mivel volt 2 vetélésem. Nekem is fel kellett javítani a petesejtjeim minőségét. Nekem az orvosom azt mondta, hogy minimum 3 hónap kell hozzá. Én úgy érzem, hogy nálam a glutén elhagyása, a diéta a fenti vitaminokkal nagyban hozzájárultak, hogy javuljon a minősége a petesejtjeimnek. Ráadásul te még sokkal fiatalabb is vagy, nagyobb esélyekkel. Sok sikert!
febr. 13. 13:06
 20/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vászod.

Glutén kivételével mindent szedek én is plusz Aviva torna. Jól esik ilyenekről olvasni, megtudja nyugtatni az embert, hogy van remény ha már másoknak is sikerült 🙂 és örülök, hogy neked sikerült ☺️

febr. 13. 18:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!