7 hetes terhes vagyok és rózsaszínes folyás miatt a nőgyógyász elküldött vérvételre. A hcg érték 83.647 mUI/L lett, rá két napra pedig 98.432 mUI/L lett. Szerintetek mennyire jó ez az érték? Nagyon félek,hogy baj lesz.
Táblázat szerint közel vagy a felső határhoz.
7 - 8 hét LMP: 7, 650 - 229,000 mIU/ml
1"2" vagyok
A táblázat alapján igen!
Előbb nem jól írtam mert pont felső határ felénél vagy. De én küldtem neked privátba egy oldalt ami tájékoztató jellegű, ahonnan a fenti érték is származik.
Én ezt találtam:
"A human chorio-gonadotropin egy hormon, ami akkor mutatható ki, amikor az embrió beágyazódik. Érdekességként megemlíteném, hogy az embrió 3 napos állapotban már elkezdi a HCG hormon termelését, ami az anyai vérben a beágyazódást követőn kezd mérhetővé válni. 4-5. terhességi hétig az értéke kb. 2 naponta duplázódik, a duplázódás lassul, majd 7. terhességi héttől stagnál."
Nekem is gyanús, hogy hülyeséget mondott a doki, bár az nagyon furcsa lenne... (ha bebizonyosodik, akkor lehet másikat kellene keresned? 🙃)
Mindenesetre az internet szerint nincs baj az emelkedéssel, drukkolok neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!