Meddőségi vizsgálatnál mennyire nézik rossz szemmel, ha szoptatok?
10-es: Igen, vettem ovulációs tesztet. Meg persze figyelem a méh nyálkahártyát, mérem a hőmet.
8-as: Terhesség előtt és alatt még nem volt adenomiózisom, azóta alakult ki. Ez biztosan nehezíti a teherbeesést.
9-es: Nem írtam a koromat. :)
Meddőségi kezelést nem csinálnak szoptatás alatt.
Egyrészt attól hogy nekünk ingyen van, attól még az államnak sokba kerül egy-egy kezelés, így csak optimális esélyekkel indítanak, feleslegesen nem dobálják rá a pénzt, ahogy te se dobálnád ha neked kellene finanszírozni.
Másrészt a kapott hormonok az anyatejben is megjelennek, gondolom nem szeretnéd hogy a gyermeked 2 évesen nagy dózisban kapja a női hormonokat.
Fél év próbálkozás ráadásul szoptatás mellett az amúgy is még semmi, és azt a 35 év alatt 1 év próbálkozást egyébként is a szoptatás abbahagyásától kell számítani.
Tartasz otthon egy UH gépet, vagy mivel figyeled a méhnyálkahártyád? :D
Hidd el a szoptatás sokkal jobban nehezíti a terhebesésed mint az elmúlt 6 hónapban állítólag kialakult adenomiózisod.
"*a méhnyaknyákot figyelem"
Azt egy beleélvezés is értékelhetetlenné teszi napokra, ezért felesleges.
A tudományos kutatásokat a hajadra kenheted ha te pont abba a - lehet statisztikailag kisebb - csoportba tartozol, akinek befolyásolja.
Hogy egy példát mondjak, tudományos kutatások azt bizonyítják hogy 4-es stádiumú endometriózis esetén a műtét nem növeli a lombik sikerességének valószínűségét. Én mégis műtét után rögtön teherbe estem spontán, míg előtte 2,5 évig lombikkal sem.
Adenomiózissal 50% a vetélés esélye (a normál 1-2% helyett), én mégse vetéltem el.
Keress olyan tudományos kutatást ahol azt vizsgálják, hogy a szoptatás befolyásolja-e a lombik sikerességét (nem a spontán teherbeesést, hanem a lombikot)...
Szerintem nem fogsz találni, mivel a világon sehol nem csinálnak meddőségi kezelést szoptatás alatt.
"A tudományos, szakmai kutatások nem ezt bizonyítják…"
Mit? Linkeld már be a cikket, ahol leírják, hogy a sperma nem változtatja meg a hüvelyi nyák viszkozitását, ezért ugyanúgy vizsgálható a termékeny nyák, miközben másnap is bőven folyik a cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!