Teherbeesési nehézségekkel kapcsolatban bevált praktikák?
Sziasztok!
Röviden szeretném leírni a történetem és egyben olyan anyukák/ kisbabára vágyó nők tanácsait, praktikáit szeretném kérni, akik jártak vagy járnak hasonló cipőben.
Párommal nagyon szeretnénk kisbabát, pár hónapja próbálkozunk, eddig sajnos egy alkalom kivételével sikertelenül. A menstruációm mindig is rendszertelen volt, gyógyszerekkel sem lehetett tű pontosra beállítani. Nőgyógyásznál jártam júliusban, aki nem a legjobb hírekkel szolgált. Sajnos az egyik petefészkem nagyon pici, nem igazán termel tüszőket.. a másik viszont teljesen rendben van, akkor látott is egy kb 16 mm-es tüszőt. Augusztusban nagyjából 13-15 napos késés után csináltam egy tesztet, ami halványan ugyan, de pozitív lett. Azon a héten az orvosom éppen szabadságon volt, így csak a következő héten tudott volna fogadni. Három nappal a halvány pozitív teszt után erős alhasi görcsökre ébredtem, aznap még egy elég erős vérzés kezdődött, ami másnapra enyhült, harmadik napra pedig teljesen elmúlt. Láz, fáradékonyság társult mellé ezek után. Természetesen a következő héten elmentem orvoshoz, elmondtam neki mi történt, aki megerősítette, hogy ez bizony egy korai vetélés volt, de ne aggódjak, fiatal vagyok és sikerülni fog.
Azóta sajnos nincs szerencsénk, sokat olvastam is ezzel kapcsolatban. Abban szeretnék tanácsot kérni, hogy ha valaki járt már hasonló cipőben esetleg valami vitaminok vagy bármilyen természetes megoldás segített e neki? Adtunk fél évet magunknak, hogy sikerüljön, utána elindulunk egy teljes kivizsgálás irányába. Addig viszont szeretnék mindent megpróbálni, ami segíthet..🥺
Köszönöm előre is a válaszaitokat🤗
Ártani nem árthat, ami nekem (vélhetően) bevált.
Év elején volt missed ab-om, utána össze-vissza jött csak meg, ezért a javasolt 2 ciklusnál (11. héten volt a műtét) kicsit tovább vártunk, hátha rendeződik, nem így lett. Beszéltem a nőgyógyászommal, napi 2x1 inozitolt (amit az #5-ös is írt, férfiváltozat is van, ártani nem fog) és 2000 egység D-vitamint javasolt, ezek mellé LH-teszteltem (10-es és 20-as érzékenységűvel is, kontrollnak, de ki kell tapasztalni), hőmérőztem és applikációval követtem a méhnyaknyákot, meg úgy mindent. Az első olyan hónapban sikerült, amikor végig tudtam követni mindent, és kiderült, hogy jóval később van (volt) a peteérésem, mint eleve gondoltam.
Persze, tudom, hogy ennyi szüttyögés nem mindenkinek fér bele, de hátha csak egy kis rásegítés kell. A múlt héten voltam orvosnál, van szívhang, most vagyok 8 hetes.
Update!
Sikerült.. életmódváltás, rengeteg vitamin.. tegnap voltam orvosnál 6+4-nél tartok, van szívhang😍
Köszönöm a sok tanácsot és a saját történeteiteket😘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!