Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » 30+3 hetes terhesen kisbabám...

30+3 hetes terhesen kisbabám súlya 1230 g. Tényleg pici?

Figyelt kérdés
Orvos írta, hogy pici súlyú a kicsi, kérdezte, hogy szedek-e terhesvitamint. Természetesen szedek, Gravida optima + C + Magnéziumot még. Sportoló voltam terhesség előtt, így egészséges étrendet követtem. Párom és én is kicsi súllyal születtünk. összes laboreredményem a terhesség kezdetétől, negatív, semmi eltérést nem találtak, sem vérkép, sem cukor stb. Prena tesztünk is volt. Van okom aggódalomra vajon? 2 hét múlvára visszahívott minket kontrollra. Doki nem túl bőbeszédű, eléggé a kommunizmusban ragadt, idős.

2023. szept. 13. 15:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugye tudod, hogy méhen belül nem tudják lemérni a baba súlyát? Csak saccolnak a csontok hosszúsága és a terhesség ideje alapján
2023. szept. 13. 15:24
 2/12 A kérdező kommentje:
Persze, hogy körübelüli, de rémisztő, hogy azt mondja baj lehet a pici súlyával... 158 cm vagyok, a párom 178 cm, egyikőnk sem óriás méret....
2023. szept. 13. 15:26
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Ez maganorvos ? En mondjuk fiatalabbat valasztanek, aki fejlodik is a korral. Mert pl. a terhesvitaminnak semmi koze a baba sulyahoz.

Egyebkent meg a mehen beluli meres +/- 500 gram elteressel mukodik.

2023. szept. 13. 15:27
 4/12 anonim ***** válasza:
0%
Nem értek hozzá egyáltalán, de nekem voltak olyan osztálytársaim, 1-2, akik eleve, eredendően, genetikailag olyan kisnövésűek voltak, hogy 12. évf. év végére se nőttek nagyobbra; mint amekkora én voltam 6.-osként (Én most 174 vagyok) Szóval nem tudom, hogy alapból kisnövésű-e a család. Meg amúgy nézd meg magát a gyereket, hogy mennyire tűnik soványnak, egészségesnek. Szóval ránézésre is nézd meg, lehet, hogy kicsattan az egészségtől,és semmi baja, tök jól van, tök boldog; jól érzi magát. Nézzed meg, figyeljed őt. [Lehet,hogy pont annyit eszik mindig, hogy jóllakjon.] Másik, az arány is számít, hogy milyen magassághoz mennyi kiló. Ja és nekem tök karcsú osztálytársaim is. Volt két csaj, akik nagyon vékonyak voltak (az egyik magas is) de nem voltak anorexiásak. Full egészségesek voltak, egyik ráadásul az osztály egyik legjobb tanulója. Mind a kettő imádott vékony lenni. Ja meg volt egyszer egy csávó, vmi videóban arról beszélt, hogy nem mindenkinek ugyanaz a testzsírszázalék optimális. Mert pl, hogy amikor levitte ő a saját testzsírszázalékát arra a szintre, ami az ajánlott volt, nem érezte magát olyan jól; talán olyan szépnek se tartotta magát kinézetr akkor. Több éves videó, szerintem kb. 5 .Mégegyszer mondom; nem értek hozzá.
2023. szept. 13. 15:39
 5/12 anonim ***** válasza:
76%
Tényleg kicsi, igen.
2023. szept. 13. 16:16
 6/12 anonim ***** válasza:
46%

Ez tényleg kicsi.

"Az egészséges étrendet követtem" alatt mit értesz? Eszel megfelelő mennyiségű szénhidrátot, fehérjét?

Ha csak bizonyos zöldségeken élsz, az ugyanolyan egészségtelen tud lenni, mintha valaki egész nap csak tésztát enne.

2023. szept. 13. 16:47
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ez pici.

De! Lehet genetika, lehet elmérés is. Ezért kell rendszeresen nézni innentől, hogy lássák jó-e az áramlás, nincs-e lepényprobléma vagy IUGR.

Mi is tavaly átmentünk ezeken a körökön. 3-5 naponta néztek áramlást ezért.

Nálunk végül nem lett IUGR, de ismerek olyat, ahol lett és ezért fontos a megfelelő követés.

2023. szept. 13. 16:49
 8/12 anonim ***** válasza:
82%

Ha az anya táplálkozásán múlna csak minden, Afrikában vajon hány kilós gyerekek születnének?

Semmi köze hozzá, a magzat elveszi ami neki kell.

2023. szept. 13. 17:12
 9/12 anonim ***** válasza:
72%

Ooo itt az idézgetős is. Úgy imádom😂 annyira megnyugtató szöveget ír mindig.

Nekem a 29.héten mértek a babára 1430 grammot, azt mondták kicsit nagy. Majd a 35héten 2410 gramm volt. Ak meg megkaptam, hogy kicsi. Nem tudják pontosan meghatározni. Ne aggódj. Főleg ha ti is picik voltatok a pároddal. Nem lesz baj. Nem kell aggódni. 🙂

2023. szept. 13. 17:32
 10/12 A kérdező kommentje:
Neztek koldokzsinoraramlast, minden tokeletes volt.. a mehlepenyem is mellsofali, nem meszesedik. Eszem kello mennyisegu feherjet, szenhidratot, csak vizet iszom, rengeteg gyumolcsot eszem.
2023. szept. 13. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!