30+3 hetes terhesen kisbabám súlya 1230 g. Tényleg pici?
Ez maganorvos ? En mondjuk fiatalabbat valasztanek, aki fejlodik is a korral. Mert pl. a terhesvitaminnak semmi koze a baba sulyahoz.
Egyebkent meg a mehen beluli meres +/- 500 gram elteressel mukodik.
Ez tényleg kicsi.
"Az egészséges étrendet követtem" alatt mit értesz? Eszel megfelelő mennyiségű szénhidrátot, fehérjét?
Ha csak bizonyos zöldségeken élsz, az ugyanolyan egészségtelen tud lenni, mintha valaki egész nap csak tésztát enne.
Igen, ez pici.
De! Lehet genetika, lehet elmérés is. Ezért kell rendszeresen nézni innentől, hogy lássák jó-e az áramlás, nincs-e lepényprobléma vagy IUGR.
Mi is tavaly átmentünk ezeken a körökön. 3-5 naponta néztek áramlást ezért.
Nálunk végül nem lett IUGR, de ismerek olyat, ahol lett és ezért fontos a megfelelő követés.
Ha az anya táplálkozásán múlna csak minden, Afrikában vajon hány kilós gyerekek születnének?
Semmi köze hozzá, a magzat elveszi ami neki kell.
Ooo itt az idézgetős is. Úgy imádom😂 annyira megnyugtató szöveget ír mindig.
Nekem a 29.héten mértek a babára 1430 grammot, azt mondták kicsit nagy. Majd a 35héten 2410 gramm volt. Ak meg megkaptam, hogy kicsi. Nem tudják pontosan meghatározni. Ne aggódj. Főleg ha ti is picik voltatok a pároddal. Nem lesz baj. Nem kell aggódni. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!