Debrecen egyetem sugàrút 68/b Kinek mi a vèlemènye eröl a Medösègi klinikàrol? Jövöhèten megyünk a pàromal elsönek! Hogy zajlanak a vizsgàlatok? A pàromat is meg vizsgàljàk egyböl? Egy kicsit fèllek nem voltam mèg ilyen klinikàn a nögyógyàszom ajànl
Én nem vagyok érintett, barátnőmék járnak a meddőségibe, de nem ide hanem a klinikára.
Viszont az szerintem tuti, hogy első alkalommal csak elbeszélgetés lesz, elmondjátok, hogy mit tapasztaltatok (mióta nincs baba, volt-e már terhesség, az hogy végződött stb.), ha esetleg volt már valami ilyen irányú vizsgálatotok, akkor azokat az eredményeket átbeszélitek.
Gondolom elmondják azt is, higy milyen vizsgálatokra lesz szükség, ti meg a várólisták alapján eldöntitek, hogy vártok-e esetleg hónapokat, vagy mentek magánúton.
A párodat ott helyben biztos nem vizsgálják meg, csak kap beutalót, de első körben szerintem a "nagy vizsgálat" annyit lesz, hogy mintát kell leadnia a spermavizsgálathoz.
Az (is) elengedhetetlen ahhoz, hogy lássák, van-e esély az inszemre, vagy olyan a spermaképe, hogy csak a lombik jön szóba.
Maga az inszem és a lombik ingyenes (legalábbis azt hiszem, hogy 5 lombikig, utána van lehetőség fizetősben folytatni).
Az ezzel összefüggő vizsgálatok és maga a beavatkozás (pl. lombiknál a leszívás, beültetés stb.) ingyenes, azért sem előtte, sem utána nem kell fizetni.
Fizetni akkor kell, ha valamelyik vizsgálatot magánúton csináljátok meg, mondjuk mert hónapokat kellene várni, hogy meg tudjátok csinálni az államiban, vagy mert a környéketeken lenne magándoki, nem kellene Debrecenig menni).
De tény, hogy nem egy-két alkalommal kell számolnotok, az adott ciklusban is vannak ultrahangok, vérvételek, amik megelőzik magát a beavatkozást, hisz figyelniük kell pontosan a ciklust.
Ja, és a gyógyszerek is pénzbe kerülnek, de van, amelyiken komoly támogatás van, dobozdíjas, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!