Más is érezte úgy, hogy körülötte mindenki terhes, pont akkor, amikor ő is szeretne gyereket? És ezzel együtt egy kis keserűséget is?
15 hónapja próbálkozok teherbe esni, eddig sikertelenül. De sokkal régebb óta, 3-4 éve vágyok már egy babára, csak most lettek meg a körülmények hozzá. Kivizsgálások tartanak. A férjemnek tökéletes lesz a sperma eredménye, nálam is szabályos ciklus van, nincs pco-m, se ir-em. Most várok átjárhatóságira.
Januárban szült a szomszédasszonyunk. Azt is már nehezen emésztettek meg, irigy voltam, nem tudtam igazán örülni neki. Ma meg megláttam a szemben lakó öreg néni menyét, hatalmas hassal. Amikor megláttam olyan volt, mintha kést döfködnének a szívembe. Nem mondtam neki semmit, nem kérdeztem a gyerekről, szinte láthatatlan volt a számomra, mert fáj volna kérdezni róla. Bemenve a lakásba azonnal elbőgtem magam. Miért pont ilyenkor lesz mindenki terhes a közelemben? Eddig nem is voltak itt gyerekek. Tudom, hogy nem ellenem irányul, és nem azért terhesek, hogy kicsesszenek velem, de valamiért azt érzem, hogy ezzel engem bántanak és ez egy kicseszés velem, hogy nem elég, hogy nem jön össze a baba, még mások boldogságát is néznem kell.
Aki sosem volt hasonló helyzetben, kismama, anyuka, akinek azonnal összejött, és nem tudja milyen ez, attól nem kérek önző dögös kommenteket.
Valamivel. Inkább azt mondom, hogy “beletörődtem”, hogy ez nálunk nem fog olyan könnyen menni.
Még mindig rossz, ha babahírt hallok, nem érzem fair-nek, hogy miért pont nálunk jön nehezen, de már nem gurulok dühbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!