Szedhetek ennyi mindent együtt?
Nem tudom (még), hogy bármi komolyabb bajom lenne, de nehezen akar összejönni a baba. A nőgyógyász ajánlotta a Gynositolt. Egy hónapja kezdtem, napi 1-et iszok. Van méhpempőm, néha eszek belőle, de rá akarok szokni, hogy minden reggel azzal indítok. Szedek barátcserje kapszulát. Most meg vettem palástfű és cickafark teákat.
Ezenkívül még D, E vitamint is szedek.
Amúgy ezeket nem csak a terhesség miatt szedem, hanem mert nagyon erős menstruációs görcseim vannak és nagyon darabos a vérzésem. Pl a barátcserjét ezért vettem.
Az előző nőgyógyászom azt mondta, nehezen válik le a méhnyálkahártyám. Egy ismerősöm szerint meg (akinek szintén nehezen jött össze a baba) vastag a méhnyálkahártyám. Ezért erősek a görcseim és nem tud megtapadni a petesejt.
Nem tudom mi az igazság, de én egyelőre már azzal is kibékülnék, ha nem kéne attól félnem minden hónapban, hogy elájulok a fájdalomtól. :/
Ha nagyon fáj a menstruáció olvass utána az endometriózisnak és menj el vizsgálatra egy erre szakosodott orvoshoz. (Ha nincs legalább ki lesz zárva)
Méhpempő az pont hogy marha rossz a túl vastag/nehezen leváló méhnyálkahátyára, mert ha csinál valamit (nem bizonyított) akkor elméletben az ösztrogén szintet növeli, az ösztrogén dominancia pedig pont a fájdalmas/erős vérzés kiváltó oka.
Minden vitamin másra való, úgyhogy lehet őket egymás mellett szedni.
Én a legdurvább időszakban szedtem:
- barátcserjét
- fűrészpálma kivonatot
- Inofolicot (gynositol más néven)
- omega 3 kapszulát
- Q10 kapszulát
- B komplexet
- szelént
- E vitamint
- A vitamint
- Magnéziumot
- C vitamint
- D vitamint
- K2 vitamint
és kentem magam progeszteron krémmel...
Volt hogy nem szedtem semmit, volt hogy csak töredékét, de semmi sem ért semmit.
Meddőségi központban kiderült az endometriózis (pedig nekem ritkán fáj a menstruáció) és azt mondták csak a lombik, most kezdtük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!