Férfi meddőséget követően 1 hónap profertil szedés után pozitív terhességi teszt. Csak egészséges spermából lehet terhesség?
Mi is voltunk meddőségiben, nekem endometriozisom van, plusz megállapítottak, hogy a férjem spermai közt alacsony az egészséges alakú és mozgású spermium aránya, neki is profertilt javasoltak, es azt mondták, 3 hónap múlva menjünk vissza, de ha nem javul, akkor IVFet javasolnak, az inszemnek nincs is értelme ilyen eredmények mellett.
Na most, a konzultáció után 2 héttel pozitív lett a tesztem, kiszamoltuk, hogy kB a sperma vizsgálat napján v 2 nappal az után fogant a pici. Egészséges terhesség, egészséges kisfiúnk született.
De a kérdésedre válaszolva, terhesség létrejön nem egészséges spermiummal, petesejttel is, sőt gyakori is ez. Ezért is mondják, hogy minden 3-4.terhesseg a korai szakaszban vetelessel végződik, ezek nagyja biokémiai terhesseg, elindult valami aztán a súlyos genetikai rendellenesség miatt abba árad a fejlődés, és a nő gyakorlatilag nem is tudja, hogy terhes volt, ez egyáltalán nem patológia, ez teljesen normális természet adta szelekció.
Nekünk is volt korábban egy üres petezsakunk, a meddőségiben is azt mondták, valószínűleg nem egészséges spermium termékenyitette meg a petesejtet, ezért nem fejlődött tovább.
Egészséges és problémamentes, boldog babavarast kívánok!
Az én párom is szedte a kapszulát az első lombik előtt,igaz mindig jók voltak a sperma vizsgálatai,de az andrológus azért ajánlotta.
Sajnos az első beültetésnek missed ab lett a vége(8-9 héten már nem fejlődött tovább, igazából nemtudni mitől de többen azt mondják beteg lett volna...)
Nem mondom hogy van összefüggés a kettő közt,csak leírtam a mi sztorinkat.
Legjobbakat kívánom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!