Étkezési zavarból való gyógyulás után babát szeretnék. Hiába egészséges a súlyom és eszem újra normálisan, a menstruációm nem tért vissza. Mit tehetnék?
Körülbelül 2 évig voltam beteg, a legrosszabb állapotomban 45 kilóra fogytam. Sajnos ennek köszönhetően 1,5 éve nincs menstruációm, pedig mostanra gyógyultnak gondolom magamat. Szerencsére a súlyom újra a régi (65 kg), testileg és lelkileg is nagyon jól érzem magam. A laboreredményeim a fél évvel ezelőttihez képest rengeteget javultak, de még mindig nagyon alacsony az ösztrogén szintem. A többi érték normálisnak tekinthető.
Jelenleg nem szedek semmilyen gyógyszert, étrendkiegészítőt, csak az alapvitaminokat.
Abbahagytam az edzést is, mert az alultápláltság mellett a túledzés (heti 7-10 edzés) okozta a problémákat.
Szerintetek mit tehetnék még, hogy visszatérjen a ciklusom? Azon kívül, hogy tegyek türelmes (az orvosom ezt mondja).
Válts orvost!
Vérvétel volt?
Ilyenkor mar reg kikellett volna írni legalább egy Clostylbegyt kúrát hogy legyen peteeresed. Cukrod? Pcor, IR? Komolyan menj el masik orvoshoz.
Voltam vérvételen október elején (kb. akkor kezdtem el gyógyulni) és múlt héten. A cukorterhelés alapján nincs IR, a pajzsmirigy értékek is rendben voltak.
A kortizol értékem nagyon magas volt (759), az ösztrogén (<55), LH (0,64) és FSH (2,55) pedig nagyon alacsony.
A múlt heti vizsgálaton csak ezt a 4 értéket nézték meg újra, látható a javulás, de még mindig nem jó sajnos.
kortizol: 499
ösztrogén: 74
LH: 2,59
FSH: 7,18
Szia!
Hány éves vagy és hány cm? Én is anorexiás voltam 13 evesen kezdődött a betegség, most vagyok 24. Jelenleg 170 cm vagyok, 65 kg. Visszatért a menstruációm is amiért hálás vagyok. Nekem 3 évig nem volt semmi 18 éves voltam mikor visszatért. És amikor elkezdtem hízni (60 kg) , utána sem tért vissza azonnal. En úgy éreztem, és ezt a pszichiáterem is mondta: a női szervezetnek, kell a "tartalék". Itt nem túlsúlyra gondolok. Ahhoz, hogy menstruálj és majd babád lehessen, kell egy "biztonságos közeg" Tehát lehet még kicsit híznod kell. És a türelem az valóban fontos. Meg kell várni amíg a szervezeted "észhez tér".
Most is nagyjából 65 kg körül van a súlyom, lehet picit több vagy kevesebb (63-67). Ezt március óta tartom, azóta is szerencsére nagyon jól érzem magam a bőrömben. Rendesen eszek, óvatosan sportolok (a magas intenzitású edzést teljesen abbahagytam).
Viszont még mindig nem tért vissza a menstruációm. Próbálok nagyon türelmes lenni, de rossz érzés. Az orvos tanácsára szedek inozitolt és E vitamint. Voltam azóta terheléses cukor vizsgálaton, normálisak lettek az értékeim. Megnézték a pajzsmirigyemet is.
A női hormonok is rendben vannak, egyedül az ösztrogén nagyon alacsony még mindig. Ultrahangon a hónap elején nézett az orvosom, még mindig kicsik a tüszők és vékony a méhnyálkahártya.
Az orvos szerint be kellene jelentkeznünk lombikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!