Lombikosok vagy akiknek nehezen jon ossze/jott ossze a baba! Nektek mi volt az, amit utaltok/utaltatok hallgatni a csaladtol, ismerosoktol?

Figyelt kérdés

Azert kerdezem, mert egy nagyon kedves baratnom sok nehezseg utan tul van az elso lombikon. Feszult a varakozas, sok nehezseg van a hatuk mogott, es nagyon nagy orom lenne, ha erkezne a baba.

Viszont ha esetleg megis ugy hozza az elet, hogy csalodas lesz a vege, mi az, amivel NEM szabad vigasztalni? "Ne gorcsolj ra" meg "Engedd el" es tarsaira gondolok, amik altalaban inkabb csak farasztjak egy ido utan az embert...

Nektek mi esett jol, es mi nem? Vagy ilyenkor nem is kene semmit mondani, csak csendben egyutt erezni?

2023. febr. 11. 20:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%

1-es: igen, és vetélésnél ez az első reakció: ez a természetes szelekció, valószínűleg genetikai betegsége volt, ebben az esetben gondolj bele, hogy lehet, hogy így jobb is. 😮

Nyilván ebben van igazság is, de azért így kimondani...

2023. febr. 11. 22:32
 12/16 anonim ***** válasza:
92%
11# igen, mindenki ezt mondja. Egyrészt igazuk van tudom, másrészt 9 hónapot vártunk rá (tudom, hogy van aki ennél sokkal, sokkal többet) és szar ilyet hallani, hogy "jobb ez így, mert hát egy beteg gyereket gondozni" ... Főleg pl olyan ember szájàból akinek egy alkalomból összejött a gyerek, úgy, hogy saját elmondása szerint nem is akart, de a férje kedvéért belement..(azóta persze imádja és jó anya, szóval ezzel nincs gond). Ráadásul sokan nem akarják megérteni, hogy nem egy beteg magzatot siratunk ilyenkor, hát én sem akartam volna beteg gyereket , hanem azt, hogy így alakult...
2023. febr. 11. 22:51
 13/16 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a valaszokat!

Remelem minden jol alakul majd, es oromhir lesz a vege... ellenkezo esetben meg (a valaszokbol leszurve) inkabb kicsit hatrebb lepek, es ha igenye van a baratnomnek ra, akkor meghallgatom, de nem fogom pluszban "okossagokkal" nyomasztani...

2023. febr. 12. 10:17
 14/16 anonim ***** válasza:
88%
Köszi, hogy feltetted ezt a kérdést, nekem jól esett kibeszèlmi. Kár, hogy sokan járunk ebben a cipőben, de azért megnyugtató, hogy nem csak engem idegesítenek ezek ☺️
2023. febr. 12. 10:20
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Még kimaradt a felsorolásból az : örökbefogadáson gondolkoztatok már?

Néhányan nem fogják fel, hogy vannak házaspárok (mint mi is) akik csak vérszerinti babát szeretnének. Úgyhogy ezt tőlünk is kérdezték már.

2023. febr. 13. 09:39
 16/16 anonim válasza:
100%

Vetélés után:

"xy-ék rögtön utána próbálkoztak és terhes is lett"

"nem jó, hogy dolgozol, el kellene gyászolni" (miközben a missed ab műtétre várva majd megbolondultam és próbáltam egy kicsit elterelni a gondolataimat)

Szívmelengető üzenetet kaptam viszont a barátnőmtől, aki sok mindenen túl volt már (a 7. lombik lett sikeres náluk). Ez valahogy így szólt:

"Nagyon sajnálom, tudom, hogy ez most borzasztó. Én nem akarlak zavarni, de ha beszélni akarsz, hívj bármikor!"

2023. febr. 15. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!