Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Mennyire macerás az inszem/lom...

Mennyire macerás az inszem/lombik? Belevágjak?

Figyelt kérdés
32 éves vagyok, most kezdek új helyen sajnos határozott idejű szerződéssel. Szeretnénk már gyermeket ( 2 éve próbálkozunk és már mondták, hogy irány a meddőségi klinika ) illetve babaváró hitel miatt se lenne rossz. Mennyire kell járni a klinikára ( mennyire kellene állandóan elkéretőzni a munkahelyről ), mennyire megviselő az egész "kezelés" a teherbeesésig?
2023. febr. 3. 23:47
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

A lombiknál rengeteget hiányoztam, eleve fél napos program volt, nem igen tudtam volna aznap dolgozni. Ezt olyan munkahelyen tolerálják, ahol az ember évek óta ott van, bedolgozta magát, de új helyen...

Maga a lombik egyébként, ha csak az alapkezelés van, és nem szaladgálsz 20 ezer féle külön vizsgálatra, akkor ingyenes, dobozáras gyógyszerek vannak (300 ft/doboz).

Igazából 3 sikertelen után kezdenek komolyabban vizsgálódni. Megmondom őszintén, én 7 év meddőség, 5 sikertelen inszem után sem úgy vágtam neki, hogy na, maszekban mindent is kivizsgáltatok magamnál, a férjemnél előtte, súlyos pénzeket otthagyva előre.

Ez bőven elég a 3 sikertelen után is - szerintem. Nem volt rá szükség, a második sikerült.

Nekem évekkel ezelőtt voltak az inszemek, ingyen volt előtte az átjárhatósági (kontrasztanyagos). Most a lombiknál ezt nem is ismételték, hisz felesleges.

2023. febr. 4. 12:16
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Szerintem új helyen nem érdemes belevágni, és hát jó lenne olyan helyet keresni, ahol nem határozott ideig vagy.

Nekem most decemberben volt lombikom. Alig tudtam bejárni dolgozni a lombik alatt, sőt, december óta alig pár napot voltam a munkahelyemen. A lombik igenis anyagilag, lelkileg, testileg is megterhelő. Nekem a lombik sem volt problémamentes és azóta sajnos a terhességem sem. Mai napig naponta sok szem támogató gyógyszert és vitamint kell szednem naoponta. 3 hónap alatt több száz ezer forintba került. Nyilván megérte. De erre minden téren fel kell készülni.

2023. febr. 4. 18:09
 13/18 anonim ***** válasza:
35%

Nagyon macera és a szervezetednek a lombik nagyon megterhelő, még ha jól csinálják, akkor is, de sajnos sok a baleset is a stimulálással, ami az intenzíven végződik.

Azt érdemes tenni, hogy bejelentkezni a kivizsgálásokra, megcsináltatni velük mindent, amit lehet TB támogatással, erre kiváló egy akármilyen munkaviszony. Aztán magát a kezelést felfüggeszteni és saját szakállra utánajárni a kezelési lehetőségeknek. Ha nem találnak semmi eltérést, rendben vannak a hormonok, nincs IR stb., még akkor is lehet utánaolvasni, alternatív terápiákat keresni. Nekünk így jött össze 6 év után spontán, pedig voltak komoly problémák.

#6 Nem Inofolicot kell szedni, hanem vegytiszta hatóanyagát, az inozitolt. Étrendkiegészítőként a negyedéért hozzájutsz. Meg mellé folátot, mert a folsavat jó eséllyel te se tudod lebontani.

2023. febr. 4. 18:33
 14/18 anonim ***** válasza:
57%

“ sajnos sok a baleset is a stimulálással, ami az intenzíven végződik.”

Ez azért így nem igaz. Attól, hogy hallottál x esetet, még nem ez a statisztikai “sok”. Mondom úgy, hogy nekem a stimuláció miatt lett petefészek-csavarodásom.

2023. febr. 5. 13:43
 15/18 anonim ***** válasza:

Engem túlstimuláltak 2. lombiknál, ami, mivel sikeres lett a beültetés, még be is durvult utána a termelődő HCG hatására, de Clexane-nel (vérhigító), sok fehérjével és folyadékkal, pihenéssel 7-8 hetes terhes koromra elmúlt a probléma.

Nyilván van az a fajta túlstimuláció, amikor intenzívre kerül a nő, de az nagyon-nagyon ritka, mivel odafigyelnek, és nem kezdik lóadagnyi dózissal, még úgy sem, ha emiatt az első lombiknál esetleg kevés tüsző indul el (mint nálam).

Szóval azzal riogatni valakit, mintha ez általános lenne, félrevezető. Az enyhe vagy közepes túlstimuláció pedig kibírható.

2023. febr. 5. 14:19
 16/18 anonim ***** válasza:
Én úgy mondom, hogy ez nem ritka, hogy konkrétan belső infó ez egy elég nagy fővárosi+vidéki területet ellátó intézmény intenzívjéről, tehát hogy oda hányan érkeznek be ezzel. Többen, mint normális lenne… Az meg, hogy ki mit bír ki, nem egyforma.
2023. febr. 6. 00:31
 17/18 anonim ***** válasza:
Imádom az ilyen sokat sejtető “belső infós” dumákat.
2023. febr. 6. 08:40
 18/18 anonim ***** válasza:
70%

Na, halljuk a statisztikát! Hány betegből hány intenzív osztályra szoruló túlstimulált jut? 😉 Egyébként minél nagyobb az adott kórház ellátási területe, annál több intézetből kerülhet oda beteg, ergo, a "sok" páciens már mindjárt nem is olyan sok.

1-5%-ra teszik a középsúlyos OHSS arányát, az enyém ilyen volt. Nehéz volt a mozgás, a felülés, vérhigítót kellett szúrnom + sok fehérje és folyadék, és így 3-4 hét alatt rendeződtem. Nekem ennyi kellemetlenséget megért, hogy terhes lettem, hisz akkor és azért durvultak be a tüneteim.

1% alá teszi a statisztika a súlyos OHSS-t. Akinek ez sok, akkor ne lombikozzon.

2023. febr. 6. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!