Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Pozitív után mégis megjött?

Pozitív után mégis megjött?

Figyelt kérdés

1éve próbálkozunk babával.

1napot késett a menstruációm. HALVÁNY pozitív lett. Kb 5perc után erősödött a csík de így se teljesen erős.

a pozitív teszt után 2nappal megjött a menstruációm. Jelenleg 2 napja van meg.

Lehet vagy lehetett terhessség? Vagy ha nem akkor miért lett 2 csík?

(Dokihoz MINDENKÉPP megyek de érdekelne saját tapasztalat mástól is.)

2022. szept. 12. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Vagy a teszt se volt pozitív, vagy kémiai terhesség.
2022. szept. 12. 11:30
 2/9 anonim ***** válasza:
39%
1 eve probalkozunk 2 ilyen honapunk volt. En le tettem arrol.hogy orvosi segitseg nelkul legyen babank
2022. szept. 12. 11:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezt hívják kéniai terhességnek
2022. szept. 12. 11:43
 4/9 anonim ***** válasza:
54%
Ha a teszt tényleg pozitív volt, érdemes első körben progeszteron szintet nézetni (persze még ezer oka lehet, hogy miért szakad meg). Én mondjuk nem értem azt, aki nem fordul rögtön orvoshoz, ha terhesen elkezd vérezni (legközelebbi kórház nőgyógyászati ügyelet). Nem biztos, hogy meg lehet menteni, de hát inkább próbálja meg az ember, amit tud, mint "úgyse" meg "úgyis" elméleteket gyártson.
2022. szept. 12. 11:48
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez a kémiai, elkezdett beágyazódni, de valamiért nem sikerült. Nekem 6 napig volt + de nem erősödött 2 nap csúszás után megjött
2022. szept. 12. 12:38
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
Kemiai terhesseg, ehhez nem kell orvos. Legtobbunknek tobbszor van, csak nem vesszuk eszre, mert ugyanugy megjon.
2022. szept. 12. 12:55
 7/9 anonim ***** válasza:
56%

Nekem is voltak ilyen hónapok. Progeszteron szinttel volt gond nekem akkor. 1 év próbálkozás után viszont mindenképp megéri elmenni egy kivizsgálásra neked (uh, rákszűrés, hormonális vérkép, teljes vérkép) és a párodnak is (teljes vérkép és a spermiumok állapotát sem árt ellenőrizni).

Sok dolog akadályozhatja amúgy a teherbeesést. A mai felgyorsult élet, a sok szemét, amit beviszünk a szervezetünkbe és amivel érintkezik a bőrünk is nehezíti a hormonháztartásunk működését.

- Étkezés: lehetőleg vegyszermentes, változatos, egészséges étrend. Heti 1-2 nassolástól nem lesz baj. Az állati eredetű élelmiszereket pedig nem árt csökkenteni ( Csak egy rövid magyarázat hozzá: Tanyán nálunk átlag 6 hónap alatt nőttek meg a tyúkok. A nagyüzemben pár hét és vágásérettek, mivel olyanokkal vannak etetve. Emiatt nem egészséges a bolti hús. Ha háztól szerzed, akkor az sokkal jobb alternatíva).

- Mozgás: heti 3-5 alkalommal nem ártana 1 órát mozogni. Találd meg a mozgásformádat.

- BMI: magas és alacsony BMI is okozhat teherbeesési problémát

- Munkahelyi stressz, rágörcsölsz a babára. Próbálj meg ezen változtatni.

- Termékenységtudat segít, hogy megismerd a tested. Ezáltal hamarabb összejöhet megint a baba.

- Vegyszerek kiiktatása az életedből, amennyire csak tudod. Rengeteg természetes, nem egészségkárosító, olcsó, de közben ugyanolyan hatékony alternatíva van (hetente takarítok és senki meg nem mondja, hogy lassan 5 éve nem vettünk vegyszereket). Emellett a kozmetikumokat sem árt szépen lassan valami természetesebbre lecserélni.

- A gyógynövényeknek ,,varázsereje” van. Rengeteg van, amelyik jótékonyan befolyásolja a hormonháztartás működését. Lehet, hogy nem mind finom teaként, de pár alkalom után megszerethető az ízük.

- A vitaminbevitelre figyelj oda. Ha fontos vitaminok, ásványianyagok nincsenek meg, akkor az megint gondot okozhat. Folsavat mindenképp ajánlott szedni. Én emellett egy jó fajta multivitamint, C és D vitamint szedtem. Na meg mivel vashiányos is vagyok időnként, így vasat is.

A másik fontos: Az első hetekben teljesen normális sajnos a vetélés. Emiatt nem is nagyon foglalkoznak vele az orvosok. Oka van annak, hogy a szervezet miért nem fogadta el a babát. Emiatt ajánlott a kivizsgálás.

2022. szept. 12. 13:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha többször van, annak általában oka van. Pl trombózishajlam, pajzsmirigy, cukor/IR, folsavhiány, progeszteronhiány... Nem mindig találnak okot persze, lehet csak pech és lehet valami nagyon ritka, de a legtöbbet egy sima háziorvosi vérvétellel ki lehet zárni pár nap alatt, úgyhogy én nem is értem, aki nem kíváncsi.
2022. szept. 12. 13:17
 9/9 anonim ***** válasza:
22%
Pozitív teszt utan ha vereztem, ügyeletre mentem.. eszembe se jutott nem elindulni. Szerencsére, mert most 3eves. Az elso ilyen esetben kémiai volt. De ott is mondta a doki h jol tettem, hogy mentem. Pedig sztk volt
2022. szept. 12. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!