Szoptatás alatt peteérést segítő praktikát tudtok?
Figyelt kérdés
Gondolok itt vitamin, gyógytea stb. Tudtok valamit ami segítene a ciklust visszahozni?
Direkt nem apasztanám el a tejem de már 18 hónapos a nagy, és kis korkülönbséggel akartunk gyerekeket vállalni, de még mindig nincs ciklusom pedig már csak reggel este cicizik a fiam.
Nőgyógyász annyit mondott, hogy szoptatás alatt normális hogy nincs ciklus, pedig mondtam neki hogy szeretnék újra terhes lenni.
2022. aug. 30. 11:51
1/6 anonim válasza:
Attól még lehetsz terhes, ki tudja, mikor van peteérésed. Próbálkozzatok.
2022. aug. 30. 12:32
2/6 anonim válasza:
Nekem is azt mondta a nőgyógyász, hogy amíg szoptatok, addig nem adna nagy esélyt az újabb teherbe eséshez, szóval válasszam le (haha, köszi, nagyon hasznos), és mellé javasolta az inofolicot.
Miután csak napi 2x szopizott már és tényleg rendesen ittam inofolicot, utána már egyből jött is a tesó. Hogy attól-e, mert éjjelre leválasztottam vagy attól, mert ittam azt a port, nem tudom. De végül is összejött, szóval valamelyik csak működött. Egyébként pont a lányom 18 hónapos korában lettem terhes.
2022. aug. 30. 12:46
3/6 anonim válasza:
Szerintem a szervezeted "tudja" mire van szüksége, nem véletlen, hogy nincs még ciklusod, most a hormonjaid és a tested arra van beallva, hogy ezt a gyerkőcöt táplálja. Van akinek szoptatas alatt már megjon, van akinek csak hónapokkal a szoptatás abbahagyasa után, szerintem ezt vitaminokkal nem lehet befolyásolni, max mesterséges hormonokkal, amit nyilván senki nem fog felirni. Ha mindenáron kis korkulonbseget szeretnétek, akkor abba kell hagyni a szoptatást, ha nem szeretnéd, akkor mást nem nagyon tudsz tenni, mint várakozni. De igen, persze benne van az is a pakliban, hogy bármikor lehet peteeresed, szóval próbálkozni lehet.
2022. aug. 30. 12:47
4/6 anonim válasza:
*ja, és amúgy olyan 22. terhességi hétig még tartottuk is a napi 2 szopit a naggyal, utána is már csak azért választottam le, mert igazából már csak inkább rágta a mellem, mint bármi mást csinált rajta, szóval úgy vettem, hogy inkább a megszokás tartja a cicimen. Simán fogadta, azóta nem is hiányolja. #2 voltam.
2022. aug. 30. 12:49
5/6 anonim válasza:
Vitamin akkor segíthet, ha amúgy hiányod van. Ami lehet a szoptatástól esetleg.
2022. aug. 30. 15:09
6/6 anonim válasza:
Nem kell abbahagyni a szoptatást, mert annak csak addig van fogamzásgátló hatása, míg folyamatosan csinálod.
Ha beiktatsz pár kisebb szünetet (elég fél nap), hamar megjöhet a ciklusod.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!