Lombiknál nézetett valaki beültetés után progeszteron szintet? Sikerült gigantikus magas szinttel?
2x1 cyclogest kúpot használok, Endometriózisom van és izgultam, hogy ennyi elég lesz-e, mert az endo zabálja a progeszteront és volt olyan akinek napi 4 kúp+prolutex sem volt elég.
Na pont az ellenkezője lett, mint amire számítottam, 3 napos ET másnapján 730 nmol/l. (normál tartomány - nyilván normál ciklushoz viszonyítva 89 nmol/l)
Külföldi kutatások mind azt mutatják, hogy ha a transzfer napján (5 napos transzferekkel számolnak) 20 ng/dl (=63 nmol/l) feletti a progeszteron szint csökken az élveszületések száma, nő a vetélés aránya.
Nyilván nem merek (nem is tudnék szombaton) beszélni az orvosom al, hogy megcsináltattam egy olyan vizsgálatot amit nem kért nyugtasson meg... És ellene se fogok menni a javaslatnak ugyanúgy használom a kúpot, inkább megnyugtatásért jöttem, hogy volt másnak is ilyen magas és mégis sikerült.
Szia. Igaz azt nem tudom, hogy a beültetés másnapján milyen értékeim voltak, de nekem szintén endometriózisom van. Én 2 napos embriókat kaptam vissza, és et+11.napon nézettem hcg-t és progeszteront. Most visszanéztem a hcg:89 volt a progeszteron meg:702
Azóta megszületett a kislányom, aki most 10 hetes és teljesen rendben van 🙂
Köszi, megnyugtattatok. :)
Az is bíztató, hogy neked 2 napossal sikerült, én kicsit szomorkodtam, hogy csak 3 naposat kaptam, de próbálok bizakodó lenni.
15 petesejtet szívtak le, utána azért 2 napig elég vacakul voltam, fájt mindenhol mindenem, ittam a fehérjeport mint a jógyerek, pedig azt hittem kihányom azt a műízű löttyöt, de a beültetés napjára szerencsére minden fájdalmam elmúlt, UH-n orvos is azt mondta nincs folyadék, de fehérje továbbra is menjen mert ha beágyazódik romolhat a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!