Valakivel történt már csoda?
3 éve próbálkozunk, nem jön a baba. Kiderült fél éve hogy meddö vagyok. Korai petefészek kimerülésem van,33 évesen. Lement 5 inszem,egyik se sikerült. Most következne a lombik,de azt már nem vállalom.
Van aki terhes lett azok után,hogy évekig nem jött a baba? Minden segitség nélkül,spontán? Történt csoda valakivel?
Nem velem történt, hanem a fodrászommal (akit sok éve ismerek és elég jóban vagyunk), neki ugyanez volt a helyzet, tudomásul vették a párjával, hogy ketten maradnak.
Aztán most júniusban elment nögyógyászhoz, mert az volt az érzése, valami nem olyan, mint szokott, az orvos meg megállapította, hogy 16 hetes terhes.
Ez annál is meglepöbb volt, mert semmi tünete sem volt, a menzesze is ugyanúgy megjött idönként (soha nem volt szabályos), nem voll rosszul, nem lett érzékeny a melle, semmilyen terhes tünete sem volt.
Természetesen nagyon örülnek, többször is mondta, hogy ez az ö külön csodájuk.
Nekem olyan van, akiknél 11 év után jött az első, rá egy évre a második.
Lombikot miért nem szeretned? A hormonális hatások miatt?
Fuh, mennyi ilyen van :)
Ismerősöm első gyerkőce sok év után lombikkal, most meg közel a 40-hez spontán terhes lett.
Átérzem a helyzeted. 33 vagyok, nekem 8 év után sikerült a baba, a 2. lombikkal, 13 hetes terhes vagyok jelenleg.
28 éves koromban, letudva az 5 inszemet nekem is annyira elegem volt, hogy azt mondtam, lombikot akkor sem. Évekig orvos közelébe sem mentem. Tavaly évvégén meggondoltam magam, és ehhez 4.5 év kellett.
A csodákban már nem hittem egy ideje. Tudtam, hogy másképp nem sikerülhet, mint lombikkal, de épp az tartott vissza, mert azt is tudtam, lehet, hogy lombikkal sem fog. Szerencsém volt, hogy max stimulálással még elég jól stimulálható voltam, pedig nekem is elég alacsony már az AMH-m.
A saját nőgyógyászom győzött meg végül tavaly, ne makacskodjak: irány a lombik, mert szerinte most még van esélyem, addig kell ütni a vasat, amíg még meleg.
Neked azt tudom tanácsolni, most tarts egy kis pihenőt, hogy túl tudj lépni az elmúlt csalódásokon. Aztán ha szeretnél gyereket, akkor ne várj éveket. A kimerülő petefészek kiszámíthatatlan. Nem stresszelésből, de egy kolléganőmnek is az volt ilyen korban, és neki nagyon rövid idő alatt sokat csökkent a petesejt száma. A végén már nem tudták stimulálni.
Miert nem akarsz lombikot ?
Vannak csodak, de tenni kell erte.
Álitólag én is meddő vagyok. Nem védekeztünk már párommal (igaz nem is terveztünk még gyereket) és terhes lettem.
De erre kevés az esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!