Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Toxoplasma gondii fertőzés...

Toxoplasma gondii fertőzés okozhat meddőséget?

Figyelt kérdés

26 vagyok, 2 éve próbálkozunk. 11 éves koromban elkaptam a toxoplasma fertozest, ami miatt majdnem megvakultam.

Voltam vizsgálaton, hormonok rendben, férjem komplett sperma vizsgálata rendben.

STD vizsgálaton negatív minden.

Neurológus mondta nem is érti miért nem kértek a nőgyógyászaton toxoplasma vizsgálatot, mert az okozhat veteleseket és meddőséget.

Valaki hallott már erről?

1 hónapja voltam dokinál és a nőgyógyászom nem tudott arra választ adni, hogy befolyásolhatja-e a teherbeesest a régi toxoplasma fertőzés.

Hova tudnék ezzel a problémával fordulni?

Immunológus? Vagy keresek valami meddőségi centrumot?

Utolsó menstruációm ebben a hónapban 10 napig volt még, elég darabos vérzésem volt 9 napig. Úgy hogy altalaban 5 napos a menszeszem. Előfordulhat hogy vetélés volt menstruációval együtt? Vagy hormonok? Stressz?

2022. júl. 31. 19:54
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

Lezajlott fertőzés nem okoz ilyen problémát, a terhesség alatti fertőzés viszont okozhat vetélést.

Milyen hormonok vannak rendben, endokrinológus vizsgált, csinált a nőgyógyász petevezeték átjárhatósági vizsgálatot? Egyébként igen, 2 év után érdemes már meddőségi klinikát keresni.

2022. júl. 31. 21:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Régi toxoplasma fertőzés nem befolyásol semmit, és ha befolyásolna se tudnának vele semmit kezdeni. 2 év próbálkozás után igen, meddőségi központ.

Lehetett kémiai terhesség, de ezt csak egyféle képpen tudhatta volna meg, ha csináltál volna tesztet.

2022. júl. 31. 21:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Ultrahangon nem voltál?

Darabos vérzés utalhat miómára is

2022. aug. 1. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!