Miért szokták az orvosok a hízást javasolni olyan nőknek akiknél nem sikerül a baba?
Én vékony vagyok, 1,5 éve nem jön a baba, de még egyetlen egy orvos se mondta hogy hízzak.
175 centihez 62 kilóról indultam, amikor pcos gyanús lettem, ezért orvos javaslatára 160 gramm szénhidrát diétába kezdtem és elkezdtem mozogni. 3 hónap alatt lefogytam 53 kilóra. Akkor váltottam endokrinológust, ő 180 gramm szénhidrátra állított át, elmentem dietetikushoz is, már úgy hogy hízni szeretnék diéta mellett, ott kijött hogy az izomtömegem és a testzsír %-om is alacsony. Erre ő izomerősítő edzést ajánlott és hogy egyek mindenhez jó sok zöldséget és gyümölcsöt, meg gyakran egyek olajos magvakat.
Miután semmi változást nem tapasztaltam felhagytam a grammozgatással, csak simán cukormentesen és teljeskiörlésű dolgokat ettem, annyit amennyi jólesik és abbahagytam az edzést is, így sikerült 56 kilóra felkúsznom.
Ezután kiderült hogy endometriózisom van.
Arra cukor, glutén, tej, szója és vöröshús mentes diétát kellene tartani. Elkezdtem elhagyni a vöröshúst és a tejet, de erre olyan egyhangúvá vált az étkezésem, hogy kb reggel-délben-este csirkemellet ettem mert kell a fehérje hogy ne fogyjak le, de tejtermékek nélkül a fő fehérjeforrás kilőve, amit vegánok általában szójával szoktak pótolni, de ugye nekem azt szintén nem szabadna ennem.
Mellette autoimmun pajzsmirigy alulműködésem is van, ami miatt egyesek szerint tojást, halat és burgonyaféléket azaz paradicsomot és paprikát se ehetnék.
Amitől hízni lehet az a gyors szénhidrát és a zsír. Mindkettő egészségtelen.
Teherbeesés előtt mindenki az egészséges táplálkozást javasolja, amivel hízni kB lehetetlen.
Senki sem javasolja az egészségtelen kajákon élést a hízás érdekében. Bár lassan elgondolkozom rajta hogy lehet még kellene próbálnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!