Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Progeszteron szint mennyire...

Progeszteron szint mennyire jó? Plusz a tobb? 21 napi vervetel?!

Figyelt kérdés

Progeszteron 36,23 nmol/l

Ösztradiol. 652,0 pmol/l

LH. 2,97 mIU/ml

FSH. 2,94 mIU/ml

Milyenek az értekek? Valaki ért hozzá? Több mint egy éve nem jön a baba és csomó vizsgálaton vagyok túl. Doki 1 hét múlva fogad.

2 nap múlva nem várom, de tegnap óta barnázok és szúr a hasam. De már 2 hete menszi görcseim vannak.

2022. ápr. 10. 18:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Ultrahangon is megvizsgált gondolom. Amikor én is barnázni kezdtem menzesz előtt, akkor felkerestem a nőgyógyászt, kért nekem is hormonsort. Ott különösebb eltérés nem volt, de az ultrahangon látottak alapján azt mondta, hogy policisztás jellegű a petefészkem. Akkor még voltam terheléses cukor vizsgálaton. Enyhe inzulinrezisztenciám van. Az is okozhat állítólag ilyen problémákat. Lehet, hogy majd továbbküld endokrinológushoz téged is.
2022. ápr. 11. 13:15
 12/25 A kérdező kommentje:

Igen volt ultrahang nem lazott semmit, még STD-t is csinalt mind negatív volt, rakszures is oke volt.

Bíztos nem stimmel valami, ha barnazok meg nem jon ossze a baba. Nagy rutin laborom is volt multhet penteken. Minden eredmenyem jó. Egy csillagom sincs hala istennek. :/

2022. ápr. 11. 13:27
 13/25 A kérdező kommentje:
Milyen fajta terheleses vervetelre kell menni? Van tobb fele?
2022. ápr. 11. 13:28
 14/25 anonim ***** válasza:
1-2 napos barnázás menzesz előtt az orvosom szerint nem probléma. Sok nőnél van ilyen. Nálam is néha előfordul, és teherbe tudtam esni. Ettől függetlenül természetesen ajánlatos felkeresni egy endokrinológust, mert a hormonokkal inkább ő foglalkozik. Nem minden nőgyógyász ért hozzá.
2022. ápr. 11. 13:31
 15/25 anonim ***** válasza:

Minimum 3 pontos terhelés kell. Ha vékony típus vagy, akkor még az 5 pontos se biztos hogy felesleges.

A pajzsmirigy hormonoknál fontos, hogy tartományon belül hol vannak. Biztos, hogy tartományon belül vannak az értékeid, de nem mindegy hol. Illetve ezen kívül nem (csak) labor eredmények alapján kezel egy jó orvos, hanem a tüneteket is nézi. Bőr? Hangulat? Haj? Köröm? stb állapota...

2022. ápr. 11. 13:33
 16/25 anonim ***** válasza:

A progeszteron szintet nem feltétlenül lehet behatarolni normal es nem normal tartomanyba.

Az a helyzet, hogy attol, hogy normal erteken belul mozog neked, egyáltalán nem biztos, hogy nem azert barnazol. Lehet a te szerevzetednek ez a szint keves.

Van olyan akinek a baba megtartasahoz boven eleg, es kutya baja nem lesz 30as ertekkel. Van akinek meg a 60asra kellett a potlas, higy meg tudja tartani a babat.

2022. ápr. 15. 18:33
 17/25 anonim ***** válasza:
Ciklusaid normalisak?
2022. ápr. 15. 18:34
 18/25 A kérdező kommentje:

Elmúlt 3-4 hónapban 2 napos kesesekkel jott meg. Eddig tű pontos 28 napos ciklusaim voltak. De mindig barnázok elötte. Mostansag jobban, mint regebben.

Hajam hullik, hangulat ingadozasim vannak. Inkább depresszióhoz közeli...

Valami kiváltja ezeket.

Remelem ezek a hormonok helyre állnak. Majd a doki jovoheten tud ra valamit mondani. Most petevezeték átjárhatósági vizsgálatom lesz.

2022. ápr. 15. 19:18
 19/25 anonim ***** válasza:
Ha nem endokrinológushoz mész, akkor nem fog mondani semmi használhatót. Nekem csak Naszódy Péter tudott segíteni.
2022. ápr. 15. 22:37
 20/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Mit mondott végül a doki?

2022. máj. 31. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!