Mire számíthatok? Szerintetek lehet gyerekem? 33/L
Voltam nőgyógyásznál, majd még ezután megyek vissza, de nem tudom mire számítsak. Endometriózis "endo" gyanus vagyok.-azt mondta
Hormon leletemet várom még...
Még nincs gyerekem több mint 1 éve nem jön össze.
Mit fog javasolni a doki?
A hormon lelet eredménye döntő lehet?
Tényleg nem tudom mire számítsak, valakinek tapasztalat?
Van akinél semmit nem találnak és nem jön össze, van akinek 20 dolgot is és összejön.
Majd kiderül.
Attól is függ van-e más probléma, férfinál van-e probléma és milyen endometriózis.
Hormonlabornál az a lényeg van-e egyáltalán peteérésed. Ha van akkor a következő hogy átjárhatóak-e a petevezetékeid.
Nekem férfi probléma nélkül, petefészek cisztával (endometrióma=petefészek endometriózis), adenomiózissal (=méh endometriózis) és Hashimotoval (autoimmun pajzsmirigy alulműködés) ahány orvosnál jártam annyi félét mondtak.
Egyik azt mondta próbálkozzunk még fél évet spontán. A másik azt mondta műtét és utána összejöhet spontán is, addig amíg nincs megműtve felesleges a lombik is mert úgysem sikerülne. A harmadik azt mondta rögtön lombik, nincs értelme mással próbálkozni a műtétet pedig nem ajánlja, mert nagyban csökkenti a petefészek kapacitást (kisebb petefészek kapacitás=lombiknál nem lesz elég petesejt)
Az a baj nincs egyértelmű válasz. Az orvosok se tudnak egyértelmű választ. A végén úgyis neked kell dönteni és ez marha nehéz.
Utolsó vagyok, a lényeg kimaradt. Igen, nagy valószínűséggel lehet még gyereked.
Van akinek nem sikerül, de nagyobb az esélye annak, hogy igen.
Köszönöm mindenkinek
Próbálok pozitív maradni...
Bár mi is lesz, egy dolog van csak az eszemben most, hogy igazságtalan az élet!
Ha endo gyanús vagy akkor meg kell nézni laparoszkóppal, ugy derül ki 100%-ra.
2 endo műtétem volt, a második után egyből sikerült a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!