Meg néznézek az eredményem, ideális- e gyermek vállaláshoz?
2 hét múlva megyek nő gyógyászhoz, de nem tudom hogy jók ez az eredmények és nem bírok várni addig! Hátha valaki ért hozzá
Ideális e gyermek vállaláshoz vagy esetleg van- e gondd. 5 éve nem esek teherbe. [link]
10
Fű de buta lehetsz....
Jajj mi is átbeszleltük ám a leleteimet az én endokrinologusommal, aztán mégsem hiszem hogy a téma szakértője vagyok. Gondolom gyorsan le is doktoráltál a témában ennyi tudással a hátad mögött...
Na Kérdező, ezért a saját orvosoddal várd ki a konzultációt. Látod, a Professzor majd itt látatlanban meggyógyítana mindent IS.
Na ha már endokrinológus, Pataki Zita Meddőnek nyílvánítva sorozatában egy endokrinológus mondta, hogy 3,5 alatt jó a tsh, ha az Anti-TPO negatív. Ha valakinek mondjuk alapból 6-os,7-es TSH-ja van és gyógyszerrel igyekeznek beállítani akkor kell 2 alá vinni a TSH-t.
Ha valaki Anti-TPO pozitív, akkor a pajzsmirigy hormon pótlás normál (2,5 es 3,5 közötti) tsh mellett is javítja a teherbeesési esélyeket. (tegnap néztem egy külföldi professzor előadását egy amerikai konferencián ezzel kapcsolatban YouTubeon)
Ettől függetlenül lehet valakinek (ha az Anti-TPO negatív) 3-as tsh-ra is adnak Letroxot, mert olcsó és ártani nem árt, megnyugtatja a pácienst, de amúgy tök felesleges.
Szinte biztos, hogy nem a tsh-ja az 5 évnyi sikertelenség oka. (5 év alatt ingadozhatott is)
Ha a ciklus elején készült a labor akkor az LH-nak nem szabadna magasabbnak lennie, mint az fsh, ez utalhat pcos-re. (de egyáltalán nem biztos hogy az)
Amúgy a sikertelenségnek annyi de annyi oka lehet, egyáltalán nem biztos hogy hormonális, lehet valaki tökéletes hormonpanellel is meddő.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Volt már 2018ban 5,638 a TSH-m
2019ben 1,926
Régebbi leleten 14,38 AntiTpo ra már azt írták hogy hashimoto...
Folytatjuk a vizsgálatokat
Nem adjuk fel
Bízok benne hogy hamarosan megfogan a babánk.
😊🙏
Legyen szép napotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!