Felvettük a babaváró hitelt de nem jön össze a baba,
covid miatt nem végeznek inszeminációt (többi lent)?
Figyelt kérdés
Már 3 éve próbálkozunk gyermekáldással, 2019-ben felvettük a babaváró hitelt hiszen nagy segítség a minimális önerő mellé és úgy is tervben volt, hogy szeretnénk gyermeket vállalni 5 éven belül. Sajnos, valamilyen okból nem jön össze, kivizsgáltattuk magunkat a férjemmel de nem találtak konkrét dolgot ami megakadályozná a teherbe esést. Volt már egy inszeminációm de a covid miatt már kétszer is félbeszakadtak a kivizsgálások és a mesterséges megtermékenyítés. Azt szeretném kérdezni, hogy a jelen rendeletek szerint nem lehet végezni ilyen jellegű beavatkozásokat így vajon bővítenek e a babaváró hitelre kirótt határidőn? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a "sima" kórház is adhat ki terméketlenségi igazolást, vagy csak a meddőségi centrum? Természetesen az lenne a cél, hogy teherbe essek, amiért mindent meg is teszünk, de ez egy plusz stresszfaktor amit nem látok át teljesen és így még bizonytalanabb vagyok, ezért szeretnék tisztában lenni ezzel kapcsolatban. Válaszokat előre is köszönöm!
Hol nem lehet végezni ilyen beavatkozásokat,ezt ki mondta?!
Januárba lesz az elsö inszemem, barátnömék kezdik a lombikot!
És semmilyen igazolást nem fogadnak el! Ha nincs gyerek,akkor vissza kell mindent fizetni.
Ezt onnan tudom hogy 3 éve probálkozunk mi is,sikertelenül. A bank azt mondta több ilyen "meddöségi" papirt is visszadobtak már! Nem fogadják el öket,fizetni kell!
2021. dec. 30. 22:29
2/13 anonim válasza:
2# tipikus olyan ember vagy,aki nem fogja ha valaki őszintén belemondja más ,,arcába" az igazat. Mert az már egyből szar ember. Én is tudok olvasni és a kérdező fosik attól,hogy belebukik a hitelbe.
Nem egyes voltam
2021. dec. 30. 22:30
3/13 A kérdező kommentje:
3# magánorvosom mondta, hogy a kórházban nem végeznek
2021. dec. 30. 22:33
4/13 anonim válasza:
5-ös A magánorvosod kuka...
3-asnak igaza van, minden eljárás működik, ha nem lesz gyerek bukjátok.
2021. dec. 30. 22:41
5/13 anonim válasza:
A babavárónál nem fogadnak el "meddőségi" kifogást, igazolást, amivel alapvetően szerintem nincs baj. Persze sokan kerülnek, vagy fognak bajba kerülni ezzel, de nézd a jó oldalát. Akkor segítség volt. Ha 5 éven belül nem jön össze, akkor nem marad kamatmentes és az eddig elengedett kamatokat is ki kell fizetni, na bumm.
Ez azért szerintem nem egy teljesíthetetlen dolog, főleg nem annyira, hogy érdemes legyen ennyire stresszelned rajta.
2021. dec. 30. 22:43
6/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2021. dec. 30. 22:51
7/13 anonim válasza:
Mi szintén vettünk fel babavárót, és bárminket ez a része nem érint, mert már akkor várandós voltam, azt a tájékoztatást kaptuk a banktól, hogy elvileg van méltányosság, amennyiben igazolni tudjátok, hogy mindent megpróbáltatok (kivizsgálás, inszem, stb). Járjatok jobban utána!
2021. dec. 30. 23:03
8/13 anonim válasza:
CSOK-nál elfogadják a meddőséget, babavárónál nem. Méltányossági kérelmet bárhol, bármire be lehet adni, hátha... de azért azt nem szabad elfelejteni, hogy itt alapvetően a bank felé a kamatokat az állam fizeti gyakorlatilag és az állam hozta a szabályokat is. Ha az állam azt mondja NEM, akkor a bank nem jótékonysági intézmény, hogy kamatmentesen kint hagyjon ennyi pénzt az ügyfeleknél. Megpróbálni meg lehet, de túl nagy reményeket nem fűznék a pozitív bírálathoz.
2021. dec. 30. 23:21
9/13 anonim válasza:
Mennek a lombikprogramok. Három olyan ismerős család van, akik benne vannak. Mindnek most volt beültetése november végén, december elején.
2021. dec. 31. 11:28
10/13 anonim válasza:
De komolyan, hogy lehet, hogy érintettként azt hiszed, nem mennek a meddőségi kezelések? Mennek ugyanúgy mindenhol, az első hullám alatt állították le egy időre, azóta egyszer sem. Tudom, mert a tesómék benne voltak, most ősszel lett sikeres a 4. lombikjuk, folyamatosan jártak az elmúlt majdnem 2 évben, csak 2020 tavaszán maradt ki pár hónap.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!