Merckformin xr 1500 terhesség alatt?
Én teherbeesés előtt szedtem ennyit, ahogy terhes lettem, fokozatosan csökkentette az endokrinológus az adagom a 12. hétig.
16. héten előrehozott cukorterhelés igazolta a GDM-et (előtte én csak inzulinrezisztens voltam), ekkortól megint 1000 mg XR-t szedtem, illetve szedek.
Itthon nem a terhes protokoll része, de Európa nagy részében és Amerikában is abszolút. Patkányokon kísérleteztek, ott az derült ki, hogy egyes utódoknál okozhat túlsúlyt később, DE nagyon fontos megjegyezni, egy patkány vemhessége 3 hét, és várható élettartama 2-3 év, tehát hosszútávon nem lehet kijelenteni, hogy tutifix csak a Merck szedése az embergyerekeknél is ezt váltaná ki.
Egyébként a Merk szedés ellenére a babám nem nagyobb mint kéne, pont időre fejlődik, most vagyok 30 hetes. Persze tartom a diétát, és a mozgást is (már amennyire tudom nagy pocakkal).
Magyarán - simán lehet, csak itthon még nem elterjedt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!