Van itt olyan aki reggeli kicsit magas vércukorra kapott merckformint és utána összejött a baba?
Az már valóban magas éhomi cukor.
Nekem alapból alacsonyabb volt, de nem fényes: terheléskor, akkor már 1 éves életmódváltás után volt 5,5, 1 órára kb 8, 2 órára rá 5,1 körül.
Az inzulinom is mutatott görbét, de kicsit magasra szökött (mint ahogy a cukor is).
Jó endokrin dokit sikerült találni, aki erre 1500 mg metformint (az ugye a hatóanyag) adott, meg egy adag étrendkiegészítőt amit ciklushoz igazítva kellett szedni.
Előtte 10 hónapig próbálkoztunk, életmódváltás, sport, fogyás, minden volt. Ahogy elkezdtem a metet egyik hó elején, a 2. hónapban terhes maradtam. Persze a diétát, mozgást, stb tartottam.
Sőt, terhességi cukros lettem és most is szedek metformint, igaz a magyar alap protokollnak nem része, de a dokim szerencsére progresszív és kb. egész EUban alkalmazzák. Azzal és a szénhidrátdiétával szinte semmit sem híztam, a babám tankönyvi módon fejlődik egyenlőre, az értékeim jók.
Magyarán - ne félj a metformintól, de a diéta, mozgás, stresszmentesítés is fontos mellé. A met nélkül még szerintem most se lennék terhes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!