Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Szerintetek normális dolog...

Szerintetek normális dolog hogy mostanában ilyen nehezen jön össze sok embernek a baba?

Figyelt kérdés
Nem csak ebből az oldalból indulok ki, de pl kolléganők között és rokoni körben is egyre több olyanról hallok hogy régóta próbálkoznak, van akik már lombikra is járnak és semmi. Mit gondoltok ez miért lehet? Régebben valahogy sokkal hamarabb össze jött mindenkinek természetes úton
2021. júl. 28. 17:32
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindegy, hogy 16-17 éves valaki vagy 36-37.

Régen azért jött össze könnyebben, mert 37 évesen már kb. nagymama volt.

Nézd meg, hogy a sok abortusz sem az idősebb korosztályban van.

2021. júl. 28. 18:46
 12/16 anonim ***** válasza:
80%

A fogamzásgátló is nagyon be tud ütni ez igaz...

9 évig szedtem, babat akartunk, letettem, egyböl összejött.

Szülés utan is azt szedtem, csak másikat. 5 hónapig. 1 év kellett hogy teherbe essek, akkor is elvetéltem. Majd gyogyszeres helyrehozás és újabb fél év utan vagyok most 30hetes terhes.

2021. júl. 28. 18:46
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is fenn álltak régen is ezek a problémák, csak egyrészt nem beszéltek róla, másrészt manapság hozzá vagyunk szokva hogy minden azonnal kell. Ha 2 hónap alatt nem sikerül már katasztrófák éljük meg, régen szerintem türelmesebbek voltak, ha 1,5 év alatt jött össze, akkor annyi alatt, ha 3 év alatt akkor annyi alatt. Harmadrészt fiatalabban indultak neki a nők a dolognak, így eleve jobb esélyekkel indultak.

Ha 16 éves korától kezdve soha nem védekezne senki, akkor szerintem igen kevés lenne az, akinek klimaxig egyetlen egy gyereket se sikerülne kihordania.

2021. júl. 28. 19:00
 14/16 anonim ***** válasza:
59%

Más életmód, sok adalék, mikroműanyag, örökölt betegségek vagy hajlamok...

Anyumnak kb fél év kellett mire teherbe esett velem (hasonló korban, én a 2. gyereke voltam). Igaz, nem is figyelt ovura meg ilyesmikre. :) Apum és az egész férfi-família azon az ágon 2-es cukorbeteg. Én nem vagyok konkrétan cukorbeteg, de az IRből, PCOSből (most meg a GDMből) kijutott. 10 hónapig próbálkoztunk (életmódváltás, stressz-csökkentés megvolt...), Metformin rásegítéssel azonnal sikerült. Szóval nekem tuti a gentikailag örökölt hajlamok tettek be, és vannak ezzel így sokan, nem csak cukorbajjal, de pajszmirigy- vagy nőgyógyászati problémákkal is.

2021. júl. 28. 21:05
 15/16 anonim ***** válasza:
61%

Régen is voltak problémák, csak régen még a család előtt is tabu volt, ha valaki meddő mer lenni. Ha nem jött évekig a baba, nem is tudták az okát, nem volt megfelelő hozzá az orvostudomány. A család meg bsztatta a NŐT (csak a nőt!!), hogy nem képes teherbeesni, fiút szülni a férjének...

Persze a mai világban már sokkal több terméketlen pár van, ez betehető a rohanó világunknak, a stresszes, karrierista életmódnak, a gyorskajáknak, na és persze amire senki se gondol: az anyatermészetnek, aki tudja, hogy baromis ok ember van már a bolygón. Lepontozhattok, de a természet mindig teszi a dolgát, és tesz róla, hogy most már elég egy kicsit. Túl van népesedve a bolygónk.

2021. júl. 29. 13:31
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért én ezt pusztán az életkorra nem fognám. Elég sok olyan huszonéves párt ismerek, akik szenvednek eleget, mire összejön a baba, ha egyáltalán sikerül. Mondják, hogy az életkorral csökken a teherbeesés valószínűsége, már harminc x évesen is juj, mennyivel nehezebb. Arra lennék kíváncsi, hogy vizsgálták-e ezt így behatóan. Mármint hány olyan nő létezhet, aki szült egy gyereket például 20-25 évesen, és legközelebb meg közel 40 évesen jutott eszébe, mert úgy érezte túl sok a szabadideje, itt az idő még egy kisbabára. Ha meg valaki csak 35-40 körül áll neki az elsővel próbálkozni, akkor honnan tudják, hogy sikerült volna neki 25 évesen teherbeesnie. Ezek csak feltételezések szerintem, bár lehet, hogy a nagy átlagra rá lehet húzni. Én mégis inkább abban hiszek, hogy ez nagyban velünk született, alkati dolog, aztán valaki vagy képes elkúrni az életmódjával, vagy az istennek sem sikerül neki. Számomra ez magyarázza azt is, hogy valakit hazavág x év fogamzásgátló, másokat meg nem. Persze reméljük, hogy esetükben majd a gyermekeiknél sem jelentkezik ezzel összefüggő probléma. Gondolok itt akár ilyen példákra, mint az egyik ismerősöm (aki mesterséges progeszteront kapott a terhesség alatt) hormonzavaros újszülöttje :(

Régen is voltak bőven meddő párok, vagy nehezen teherbeeső nők, ráadásul rengeteg vetélés is. Akkoriban, amennyire én tudom, egyáltalán nem volt illendő sem ilyenekről beszélni, kiteregetni ezeket a problémákat. De gondoljunk csak bele. Ha ez nem lett volna nagymértékű probléma, akkor szerintem nem fejlődött volna ilyen dinamikusan ez a terület. (Hiszen rengeteg pénzt ki lehet belőle húzni.)

Mindazon túl, és ez továbbra is csak a személyes véleményem, a rengeteg környezeti ártalom sem segíti elő az utódnemzést az arra érzékenyeknél. Abból viszont sokkal több van, mint mondjuk 100 éve.

2021. júl. 30. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!