Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Általános nőgyógyászati...

Általános nőgyógyászati vizsgálaton fel tudja merni az orvos hogy meddő vagyok e?

Figyelt kérdés

Vagy milyen vizsgálatokra számítsak?

Kisbabát szeretnék ezért el akarok menni előtte megnézetni hogy minden rendben van e. Elég ha annyit mondok hogy babát szeretnék nézzük meg mi a helyzet?

2021. jún. 10. 11:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Férjedet vizsgálják meg először.
2021. jún. 10. 13:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk már több vizsgálat volt, minden f sza, mégsem jön... Tehát ez sajnos nem ilyen egyszerű.

Vagyis van akinek igen, szóval lehet Nektek elsőre összejön.

Csak mondom hogy van ilyen is.

Nem fognak 100% tutit mondani.

Persze láthat JÓ nőgyógyász már sima UH-val is olyat, amire kezelés kell pl.

2021. jún. 10. 13:42
 13/17 anonim ***** válasza:
67%

Én is így indultam neki, vagyis akartam...

Tb-re ezt előre nem nézik meg, csak ha már eltelt 1 év próbálkozás és ez dokumentálva van(30 fölött fél év), tehát most elmész, jelzed hogy babát akartok, rákerül a papírra. Lesz egy általános szervi vizsgálat és rákszűrés, ha nincs panaszod.

Ha eltelt fél év, újra mész, megvizsgál, ellát tanácsokkal és ha fél év múlva ha lejár az 1 év akkor indulnak a meddőségi kivizsgálások. Ha előbb csinálja meg ki kell fizetni. Nekem is kellett az std panelt mert korábban csinálták meg mint kiderült...

Magánba is neki lehet ugrani, de húzós és kell más doki is mellé, a női hormonpanel 40-50ezer körül mozog, ha van benne pajzsmirigy teljes akkor inkább 70ezer körül, terhelés 10-12ezer + a magán doki, az endokrinológus és a férfi oldali vizsgálatok.

Először inkább próbálkozzatok, nekem 2 endokrin alap betegség mellett 7 hónap volt :)

2021. jún. 10. 14:05
 14/17 anonim ***** válasza:

Nem fogja látni, én egy év után mentem el, hogy nem jön a baba, szervileg minden rendben velem, aztán hormonokból kiderült, hogy sok a gond ami akadályozza a teherbeesést.

Ha a pénz nem akadály, akkor magánba sokmindent meg tudtok nézetni, pl sperma vizsgálat, neked 3. és 21. napi hormon, inzulinrezisztencia, jócskán van mit nézni, ahol gond lehet.

Magán vérvételi helyen azt nézetsz amit akarsz vérből.

2021. jún. 10. 14:12
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Én továbbra sem biztatnám a kérdezőt, pld. petevezeték elzáródás fel sem merült, amit alap esetben semmilyen magán helyen sem néznek, nem beszélve arról, hogy ha most tokától bokáig végig vizsgálják, és nem találnak semmit, az nem jelenti azt, hogy 3 év múlva sem lesz problémája.
2021. jún. 10. 14:26
 16/17 anonim ***** válasza:
70%
Csinálnak petevezeték átjárhatóságit is maszekba, viszont ha mindent tényleg végig akar nézni, akkor garantáltan több száz ezer el fog menni, és lehet, hogy semmi gond nincs is.
2021. jún. 10. 14:43
 17/17 anonim ***** válasza:

Nem lenne jobb lakáshitel, és majd a babaváróból törlesztitek? Vagy az a gond, hogy alapból nincs önerőtök, és arra lenne a babaváró?

15-össel nagyon egyetértek.

Kezdjük ott hogy állami nőgyógyász nem fog alaposan megvizsgálni és ezeregy dolgot nem is vehet észre, mert a véredbe nem lát. Ehhez endokrinológus kell. Az sztk-s endokrinológushoz mire eljutnátok, hosszú idő, és a kompetencia se biztos ott se.

Magánban tényleg borsos az ár, első konzílium 28ezer, laborok sora, ami szintén idő, majd kontroll, stb.

De ha találnak valamit, akkor a kezelés során sem úgy van hogy "jaj mi nem most akarunk igazából gyereket"...

Ugyanúgy ha fellép mondjuk kis mértékű petevezeték elzáródás, de mondjuk átjárhatóvá teszi a vizsgálat, akkor is nagyon sokaknak pár hónap múlva ismét elzárul mert pld. hegesedett a vezeték...

Egyébként alapvetően dicséretes, hogy szeretnéd "biztosra tudni előre", de 2 év kálváriájából mondom hogy ez sajnos nem így megy.

Azzal is számolni kell, hogyha megvan a hitel mégis, utána viszonylag gyorsan érdemes a házat megvenni és utána megint nem lehet éveket várni hogy "jaj még éljünk a gyerek előtt", mert 5 év soknak tűnik, de ha a házkereséssel elmegy fél év, berendezéssel-felújítással megint kb 3 hónap, próbálkozással 1 év, kivizsgálásokkal fél év, próba-kezelésekkel fél év megint... ott vagytok hogy hopp, majdnem 3 év elment, és utána jöhet az inszem, lombik, ami megint nem 1-2 hónapos történet.

Ez persze egy "vészmadár" lehetőség, de ha bebiztosítani akarod magatokat, akkor ezeket is át kell gondolni.

2021. jún. 11. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!