Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Enyhe Inzulinrezisztencia, de...

Enyhe Inzulinrezisztencia, de a szervezetem nem fogadja el a diétát?

Figyelt kérdés
Enyhébb IR-em van, elkezdtem diétázni, de folyton nagyon durván szédülök és hányinger, gyengeség (majdnem ájulási szint) kap el, ami addig tart, amíg nem juttatok be valami kis cukor tartalmú élelmiszert a szervezetembe... nem viszem túlzásba a diétát sem, illetve így nem is tudom tartani mert mosogatórongy leszek tőle... van erre megoldás? Vagy ha hagyom az egészet nagy baj lehet belőle?

2021. ápr. 25. 17:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, különbözőek vagyunk, ki kell kísérletezni, hogy neked milyen diéta válik be. Sajnos a dietetikus sem lát beléd (de azért sokat segít a tudása, jól tetted, hogy igénybe vetted a segítségét). Az első verzió még nem vált be, korrigálni kell. És kétségkívül te egy speciális eset vagy, így kevesebb az olyan alkatúakra vonatkozó tapasztalat, mint te, ez is nehezítheti a megfelelő diéta összeállítását.

Az nem csoda, hogy a cukortól leszel jobban. Még az 1-es típusú inzulinos cukorbetegeknek is az elsősegély lezuhanó vércukorszint esetén valamilyen gyors felszívódású cukor, pl. egy kis doboz gyümölcslé. És nekik ettől fölmegy a cukorszintjük a padlásra, de az inkább hosszú távon árt, az alacsonytól meg ott helyben esnének össze. De nekik is arra kell törekedniük, hogy ilyesmire a lehető legritkábban legyen szükség.

Ha jól sejtem, nálad is hasonló történik: nem elég jó a diétád, még mindig túl sok inzulint termelsz (vagy jó lenne a diéta, de idő kell, míg hozzászoksz). Ettől ugyanúgy leesik a vércukorszinted, mint annak az inzulinos cukorbetegnek, aki túl sok inzulint adott be véletlenül (az elfogyasztott szénhidráthoz képest). Csak te ezt nem egy fecskendővel mérted ki, hanem az agyad "mér" jelenleg rosszul.

A cél az lenne, hogy a diéta hatására idővel már a megfelelő mennyiségű inzulint termelje a szervezeted. A jelenlegi diétád úgy tűnik, még nem tökéletes erre a célra, szóval javítani kell még rajta. (Természetesen nincs telepatikus laborom, csak a leírásod alapján következtettem, hogy ez történhet a háttérben. A lényeg az, hogy nem az a megoldás, hogy föladod az egész diétát. Hanem ki kell javítani.)

2021. ápr. 26. 09:55
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az előttem szólókkal. Lehet, hogy félreértettem, és ez csak a "korábbi életedben" volt igaz, hogy vendégségben iszol üdítőt, és egy kevés cukor néha becsúszik, de ha most is, akkor ez is okozhat rosszulléteket, a cukrot és a tiltólistás dolgokat teljesen ki kellene iktatni, ha még nem történt meg. Emellett sokat segítene a rendszeres sport és néhány étrendkiegészítő is, bár ha kisbabát szeretnétek, ezeket már lehet, hogy szeded (Q10, mio inozitol, króm). Hajrá, kitartás, ne add fel! Egyébként a basmatira sem mindenki reagál jól, én pl. alszom tőle.
2021. ápr. 26. 18:21
 13/14 anonim ***** válasza:
47%

Nah itt megint egy érdekesség. Nekem az orvosom külön kiemelte, hogy mio inozitolt szigorúan tilos mert többet árt mint használ.

Plusz ha pl kéthetente éppen Megiszom valamit mert olyan helyen vagyok vendégségben annak bele kell férnie. Van aki szerint meg a következő 50 évben csapvízen kívül semmi. Sajnos tényleg magadnak kell kitapasztalnod neked is.

2021. ápr. 26. 19:39
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Én sem vagyok egy diétanáci, és nekem sem súlyos az IR, de azért a tiltólistát teljesen betartom. Szinte mindent lehet helyettesíteni valahogyan, ezért inkább veszek zero üdítőket, és azt iszom, vittem már vendégségbe is. Nagyon ritkán beleférhet a csalás, a dietetikusom azt mondta, hogy kb. szülinap, karácsony belefér, de szerintem kéthetente egy kicsit sok lenne. Saját magunkért csináljuk, ha cukorbetegség lesz belőle, az sokkal rosszabb :( Pláne ha baba a cél, akkor az a cél is ott lebeg, sokaknál a diéta hozta el a sikert. Ez amúgy tényleg érdekes, amit írsz, 13-mas, ilyet még sosem hallottam. Több orvosnál is jártam, és mindegyikük javasolta a mio inozitolt... Hát, nehéz kiigazodni...
2021. ápr. 26. 22:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!