Enyhe Inzulinrezisztencia, de a szervezetem nem fogadja el a diétát?
Kérdező, különbözőek vagyunk, ki kell kísérletezni, hogy neked milyen diéta válik be. Sajnos a dietetikus sem lát beléd (de azért sokat segít a tudása, jól tetted, hogy igénybe vetted a segítségét). Az első verzió még nem vált be, korrigálni kell. És kétségkívül te egy speciális eset vagy, így kevesebb az olyan alkatúakra vonatkozó tapasztalat, mint te, ez is nehezítheti a megfelelő diéta összeállítását.
Az nem csoda, hogy a cukortól leszel jobban. Még az 1-es típusú inzulinos cukorbetegeknek is az elsősegély lezuhanó vércukorszint esetén valamilyen gyors felszívódású cukor, pl. egy kis doboz gyümölcslé. És nekik ettől fölmegy a cukorszintjük a padlásra, de az inkább hosszú távon árt, az alacsonytól meg ott helyben esnének össze. De nekik is arra kell törekedniük, hogy ilyesmire a lehető legritkábban legyen szükség.
Ha jól sejtem, nálad is hasonló történik: nem elég jó a diétád, még mindig túl sok inzulint termelsz (vagy jó lenne a diéta, de idő kell, míg hozzászoksz). Ettől ugyanúgy leesik a vércukorszinted, mint annak az inzulinos cukorbetegnek, aki túl sok inzulint adott be véletlenül (az elfogyasztott szénhidráthoz képest). Csak te ezt nem egy fecskendővel mérted ki, hanem az agyad "mér" jelenleg rosszul.
A cél az lenne, hogy a diéta hatására idővel már a megfelelő mennyiségű inzulint termelje a szervezeted. A jelenlegi diétád úgy tűnik, még nem tökéletes erre a célra, szóval javítani kell még rajta. (Természetesen nincs telepatikus laborom, csak a leírásod alapján következtettem, hogy ez történhet a háttérben. A lényeg az, hogy nem az a megoldás, hogy föladod az egész diétát. Hanem ki kell javítani.)
Nah itt megint egy érdekesség. Nekem az orvosom külön kiemelte, hogy mio inozitolt szigorúan tilos mert többet árt mint használ.
Plusz ha pl kéthetente éppen Megiszom valamit mert olyan helyen vagyok vendégségben annak bele kell férnie. Van aki szerint meg a következő 50 évben csapvízen kívül semmi. Sajnos tényleg magadnak kell kitapasztalnod neked is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!