Enyhe Inzulinrezisztencia, de a szervezetem nem fogadja el a
diétát?
Rossz a diétád. Ha jó lenne bevinnél elegendő szénhidrátot ami optimálisan szívodna fel, nem kene a hirtelen extra. Ez lenne a diéta lényege. Ha rosszul vagy, rosszul csinálod.
2021. ápr. 25. 18:05
2-3 óránként egyél kiszámolt CH-mennyiséget, és akkor amellett, hogy rosszul sem leszel, a vércukorszinted sem fog ingadozni. Olyan nincs, hogy nem fogadja el a szervezeted a diétát, olyan van, hogy rosszul csinálod.
Ha hagyod az egészet, abból később lehet rendes diabétesz is, meg ahogy látom a kategóriát, a teherbeeséssel később még lehetnek gondjaid (nem beszélve arról, hogy ha teherbe is esel így, akkor szinte biztos, hogy tartanod kell a diétát a babád érdekében, mert ő viszont komolyan károsodhat egy kezeletlen cukorbetegségtől).
2021. ápr. 25. 18:21
Nekem ugyanez volt,munkahelyen ájulások, nem tudtam a munkám végezni szinte kába voltam.
Nem minden ember egy egyen-sablon akinek beválik az egyen-sablon ir diéta. Azóta a saját elgondolásom szerint tartom be csak. Így már jobb. Mit ér a diéta ha pocsékul vagyok tőle és kirúgnak mert nembirok dolgozni.
2021. ápr. 25. 18:22
3 pontosan. Nem egyen diéta. Ezért kell a szakember. Lehet és néha kell is variálni az ossz ch-t vagy a ch eloszlását és a gyors és lassú ch összetételét is, de diéta kompatibilisen! Nem az hogy na akkor benyomok egy csokit és a diéta meg szar.
2021. ápr. 25. 18:41
4 persze de lássunk mögé a dolgoknak, a szakembert nem mindenki engedheti meg magának anyagilag, ezért írtam én is magamnak tapasztalgattam ki saját elgondolás szerint mi az amitől rosszul vagyok. Keserves időszak volt.
Nagyon együttérzek veled kérdező, ezeket a diétákat mintha unatkozó milliomos feleségeknek írnak, én is hiába mondtam, hogy a munkahelyen ekkor és ekkor van kajaszünet ne írjon bele olyat amit nem fogok tudni betartani csak 2 nap szabadnapon, erre adott egy sablon vackot ...
2021. ápr. 25. 19:06
Kérdező, miért nem veszel egy vércukormérőt, és akkor rögtön kiderülne, hogy a leeső vércukorszint miatt van-e a probléma? Nem olyan drága, 10 ezerből tokkal-vonóval-tesztcsíkokkal együtt kijön. Így könnyebben kitapasztalhatnád, hogy mi a neked megfelelő diéta. Sajnos otthoni inzulinszint mérő nincsen.
2021. ápr. 25. 19:10
Rosszul csinálod, az a baj.
Nem a szervezeteddel van baj
2021. ápr. 25. 19:52
8/14 A kérdező kommentje:
Hát nemtudom... kapott étrendem van diabetikus által, azt követtem, de miután voltak a rosszul léteim, muszáj volt "megszegnem" és utána rögtön semmi bajom nem volt. Én amúgy sem eszem nagyon cukros dolgokat, édességeket, üdítőket sem iszom, max ha vendégségben vagyunk. Itthon mindig teázom és egyedül kb abba fogyasztottam cukrot. Főzni is úgy szoktam, hogy nem is igazán eszünk egészségtelen ételeket, főleg zöldségeket készítek bármiféle formában. A liszt sajnos viszont sok, ezt már lecseréltem durumra, a rizst lecseréltem basmatira, bulgurra. De én úgy vélem előtte sem volt borzalmas étrendünk, meg hízni sem tudtam soha bármennyit, bármit ettem 53kg-nál nem megy feljebb... egyszerűen nem tudom felfogni, hogy miért lettem inzulin problémás... borzalmasan kivagyok akadva tőle! Előtte mindig ettem ami jól esett és soha semmi bajom nem volt. Nincsenek IR tüneteim, ez is csak azért lett kivizsgálva mert a baba nem jön. (De progeszteron hiányom is van) szóval nagyon el vagyok keseredve miatta
Nem akarlak elkeseríteni, de a durumliszt nem kompatibilis. Teljes kiőrlésű lisztet vegyél.
2021. ápr. 26. 08:03
8 Ha ezeket lecserélted az már jó , de tényleg teljes kiőrlésű Liszt jobb volna csak vigyázz vele mert teljesen másképp viselkedik főzésnél mint a normális Liszt.
2021. ápr. 26. 08:05
További kérdések: