Magas prolaktin szintre mit szoktak felìrni?
Figyelt kérdés
Jövő héten megyek endokrinológushoz, 1000 felett van kicsivel, másfél éve nem tudok teherbeesni. De addig is kíváncsi vagyok mire számìthatok :)2021. márc. 21. 15:55
2/8 anonim válasza:
Bromocriptint. A prolaktint sajnos nem lehet életmódváltoztatással csökkenteni
3/8 A kérdező kommentje:
Sejtettem...
Arra számìtottak, ha lemegy a tsh, ez is lemegy, de nem így történt, gondolom így gyógyszer lesz a megoldás... :(
Köszönöm :)
2021. márc. 21. 16:53
4/8 anonim válasza:
Gyorsan le fog gyógyszerrel menni, bár én személy szerint nem használtam.
5/8 anonim válasza:
Erről a gyógyszerről sokan irnak rosszat ,durva mellékhatàsok miatt. Én lassan egy hete szedem és semmit nem érzek. Csak megnyugtatàsképp írom ,mert engem beparàztattak, de szerencsém van úgy tűnik. Szóval ilyen is van.
6/8 A kérdező kommentje:
Végül én is azt kaptam, majd meglátjuk hogy viselem :)
2021. márc. 23. 18:22
7/8 anonim válasza:
A lényeg, hogy nem kell ágyúval verébre lőni.
Nekem egy nőgyógyász 800 körüli prolaktinra napi 2 tablettát írt fel a Bromocriptinből, amit inkább be se szedtem, hanem elmentem endokrinológushoz, aki elégnek látott napi felet. Ezt elkezdtem szedni és egy hónap múlva már 100-on volt a prolaktin, később meg lement 50 körülire. Semmilyen mellékhatást nem tapasztaltam, végül saját szakállra - laborral ellenőrizve én csökkentettem le napi negyedre és az is totálisan lent tartotta az értéket 100 alatt.
8/8 A kérdező kommentje:
Hát én az 1040-esre kaptam napi 2* felet, szóval egyet szedek két részletben. A tegnapitól semmi bajom, de még majd csak ezután lesz fokozatosan emelve negyedeket.
2021. márc. 24. 15:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!