Mit ajánlott az orvos magas prolaktin szintre és babatervezésre?
Szeretnénk egy kistesót, de még szopizik a 2 évesem. A nőgyógyász Inofolic+Premens+Femibion 0 tablettákat ajánlott, hogy a prolaktin szintemet csökkentse.
Szabályos a ciklusom, 25 napos. Sosem volt vele problémám, amit mondtam is neki. Stresszes voltam az utóbbi 1-2 évben, haláleset is történt a családban nemrég, ami nagyon megvisel. De ezek ellenére normálisan megjött. Sőt látott érett petét is, amikor megvizsgált.. Nem értem miért írta fel az Inofolicot és a Premenst. Valakinek volt ilyen, hogy nehezen jött össze a következő baba, és ezek segítettek volna, ha nem voltak PCOS tünetei? Vagy szedjek inkább Barátcserje kapszulát?
Semmi bajom nincs velük egyelőre, mert nem szedtem még sosem őket. Azért kérdeztem, hogy esetleg a Barátcserje kapszula jobb-e, mint a Premens, mert a b.cserjében magasabb a hatóanyag, ahogy néztem - meg olcsóbb is, de ez most másodlagos dolog. Az Inofolicot+Premenst pedig úgy tudtam eddig, h a pcos-okkal szedetik, nekem nincsenek ilyen tüneteim. Fogalmam sincs mekkora a prolaktin szintem, mivel nem küldött el vérvételre, csak annyit mondtam neki, hogy szoptatok. Erre mondta, hogy magas, ezért nem esek teherbe. Semmi mást nem látott ez ellen. A férjemnél sincs gond.
A kisfiam kiköveteli, kell neki. Már mindent próbáltam, hogy ne szopizzon, de nem akarja abbahagyni. A védőnő és a gyerekorvos is tanácsolta, hogy akkor ne erőltessem, majd magát elválasztja, ha úgy érzi. Csak hát akkor így nem lesz tesó... Ezért, ha valaki tudna érdemben hozzászólni, hogy használnak e ezek a porok/tabletták, vagy menjek más irányba?
Az nem baj, ha sokáig szopik, de ovis korú gyerekeket faluhelyen úgy választottak le régen, h. kellemetlen ízű dolgokat kentek a mellbimbóra. ;) Az inozitol a hormonegyensúly beállításában kaphat szerepet, bárki teljes lelki nyugalommal szedheti, egészségesen is. Barátcserje kapszula is ezerféle van, különböző hatóanyagtartalommal és nem mindegy, hogy a barátcserje porított termése (vagy levele) vagy a kivonata van benne (pl. Premens), mert az utóbbi sokkal esszenciálisabb - nyilvánvalóan. Sőt, barátcserje krém is van, mert bőrön át jól felszívódik a hatóanyag.
#3 Talán elkerülte a figyelmedet, hogy a kérdező szoptat, tehát nem opció a Bromocriptin, különösen nem akkor, ha teljesen természetes okból - a tejelválasztást támogatandó - magas a prolaktinszintje.
Az a helyzet, hogy már a mustártól kezdve, a pirospaprikán át mindent kentem rá 😄 de letörölte, vagy lenyalogatta, utána pedig mondta, hogy nyamnyam. Mézes cumit is próbáltam már, el se fogadta. Sokféle cumit vettem neki, viszont egyik sem kellett. Korábban sem nagyon cumizott. Szóval nehéz eset 😀
A Netamin barátcserje kapszulára gondoltam, hogy talán azt próbálnám meg a Premens helyett.
Lehet használni együtt a Netamint, Inofolicit és a Femibion 0-át?
Lehet együtt használni őket.
A Netamin és a Premens hatóanyagtartalma nem hasonlítható össze, mert az egyik csak por, a másik meg kivonat, nyilván a por sokkal "hígabb" mint a kivonat, csak ugye nem tudjuk, hogy milyen arányú a kivonat, azaz mennyi növény volt eredetileg.
Mellbimbó kenegetésre kipróbálhatod a grapefruit héját, ha azzal bekened és megszárad, az nem látszik, mégis piszok keserű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!