Mi az amit én is tudok tenni annak érdekében, hogy minél előbb áldott állapotba kerüljek?
A nőgyógyászhoz hónapokat kell várnom mire fogad, jó magánt még nem találtam, de rajta vagyok.
Milyen itthoni praktika van, vagy mit vehetek meg és próbálhatok ki, ami segíthet?
Terhesvitamint érdemes már a próbálkozás időszakában szedned. A D-vitamin is fontos, de ezt egy vérvétel nélkül nem érdemes elkezdeni szedni. Amit esetleg tudsz vinni a dokihoz egy hormonpanel eredmény, ezt a 3.napon és a 21. napon szokták levenni vérből. A 21. nap csak akkor érvényes, ha 14. napon van az ovud.
A ciklusodat tudod követni, ovu tesztet is végezhetsz vagy akár a hődet is mérheted reggelente.
Szerintem az lenne a legfontosabb, hogy ne feszülj rá ennyire előre. Igaz nem írtad mikor kezdtetek el próbálkozni, de ha csak most kezditek, akkor igazából a vitamin, legfőképpen a folát szedése a legfontosabb.
Rendszeres a ciklusod? Nem túl hosszú, nem túl rövid?
Eléggé rendszertelen a ciklusom, a menzeszem is.
Már lassan 2 éve próbálkozunk😢
Vitamint rendesen szedek, abban hiány nincs.
2 éve? Már rég mehettél volna orvoshoz...
Milyen az életmódotok?
Párod is mehetne vizsgálatra, az övé egyszerűbb, gyorsabb..
Párom volt. Nincs nála semmi.
Mikor kezdődött, 1 hónap után mentem, de nem is foglalkoztak velem.
Én Sportolok, egészségesen eszem, átlagos.
Ő nem sportol, dohányzik, és nem él egészségesen.
Én rendszertelen menstruáció al azzal kezdtem, hogy nőgyógyászhoz mentem. Azt hittem kapok valami gyógynövényes valamit amivel rendszeresebb lehet a ciklusom, aztán elküldenek hogy jöjjek vissza 1 év próbálkozás után. De nem így lett, 4. hónapnál tartunk és következő hónapban már petefészek stimuláló gyógyszert kapok.
Rendszertrlen ciklussal, nem érdemes évekig várni a csodára, orvoshoz kell fordulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!