Vállalnátok babát 36 évesen, egy császár és 2 missed ab után?
Én 35 felett nagyon meggondolandó a gyerekvállalás, meredeken emelkedik a genetikai betegségek esélye.
A missed aboknak mi volt az oka?
Szia, azt hiszem, én is hasonló kategória voltam...
Volt egy súlyos terhességi toxémiám (Hellp szindróma, életmentő császár a 25. héten, a pici nem élte túl), majd egy normál terhességem (végén császárral) majd 1 missed abom. Utána vállaltam még gyereket, zavartalan terhesség- 38. héten kezdődő toxémia, császár... Szóval 4 terhesség, 3 császár, 2 gyermek...
Ami fontos: menj el előtte _mindenképpen_ egy teljeskörű kivizsgálásra: nőgyógyászati és endokrinológiai szempontból, teljes hormonpanel!!! a legfontosabb. 2 egymást követő missed ab azért utal valamire.
Lehet, hogy csak egy kis progeszteron pótlás kellene a terhesség megtartásához, lehet kicsit több, de mindenképp kiderül a pontos helyzet, és 100% felkészülten, nyugodtan vághatsz bele újra.
Sok sikert!! :)
Nem tudom miért kell bárkit is lepontozni ilyen témában!
A doki nem mondott semmit, voltam magán úton az első missed ab után hormon es trombozis panelen, teljes verkepen, minden rendben volt.
Én is vállalnék. Érdemes párod is kivizsgáltatni. Esetleg te elmehetnél egy pszichológushoz, sokat segít, ha félelmeid vannak.
Össze férhetetlenséget vizsgáltak?(kezelhető). Mivel már szültél, érdemes ennek is utána menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!