Szedhetek Bromocriptint és Letrox mellett plusz vitamint?
Egy éves próbálkozás után kivizsgáltattam magunkat. Doki szerint PCOS-ra gyanakodott elküldött laborba. Az eredményekre azt mondta nincs nagy gond egyikünknél sem,lesz ebből gyerek. Írt fel Bromocriptint meg letrox 50-et mert a prolaktin meg a tsh kicsit eltért a szükségestől.
Tsh 4.270(0.270-4.690),
Prolaktin 537 ( 100-500) de ez másodszorra már jobb lett 451volt.
Szedek reggelente méhpempőt másfél hónapja ami van beszedem és szünet, de olvastam a babatervező vitaminokról, folsav,folát, szelén ilyenekről.
Van amit ezek mellett szedhetek és ajánlott, segítségünkre lesz? GAL babaváró vitaminon gondolkodom de nem tudom abban minden benne van e ami kell.
Konkrét kérdésedre válaszolva persze, lehet mellé multivitamint szedni (én személy szerint a Jutavit Magzatvédőt ajánlom, de mellé még kell magnézium, D vitamin, ezekből általában nincs elég a legtöbben sem, de külön megvenni őket még mindig olcsóbb mint a GAL egy hónapra).
Ez a TSH érték egyébként gyerekvállaláshoz nem ideális, oda 1-2 közötti értéket mondanak jónak. A prolaktin is magasabb, azt a gyógyszer mellett stresszredukálással tarthatod kordában (meditáció, mozgás, stb.)
Nődoki vizsgált ki? Nem ártana lehet egy endokrin dokit is megkeresni másodvéleményért, meg mondjuk a T3, T4 szinteket is jó lenne tudni a teljesebb képért. Ha endo doki írta ki ezeket, akkor oké, és adni kell pár hónapot a gyógyszereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!