Ebben a helyzetben milyen vitaminokat érdemes pótolni?
Kedves 1.
Nagyon köszönöm, erre nem is gondoltam még. Most terhes vitamint szedek, B-vitamint, Omega 3-mat, szelént (picit magas lett a TSH, 2,4), D-vitamint. Barátcserjére gondoltam még, de azt olvastam, sokaknak bekavart a ciklusba. Megfoganni is sajnos 1 évben 1x tudott eddig, és sajnos fél év alatt 3 hónapig nem volt p.é ultrahangon, 3 hónapig meg csak azért, mert stimuláltak. De szerintem közre játszott, hogy elég idegbajos 2 éven vagyunk túl, költözés, házfelújítás stb miatt, meg a babát is nagyon szerettem volna, így rágörcsöltem. De mostmár eljutottam oda, hogy nem is a baba lenne most az első, hanem hogy a menzeszem ne legyen ennyire gáz, és a petefészek rendbe legyen.
Kedves 2.
Igazából fél évig végig néztek UH-n, nem láttak semmi rosszra utaló jelet, a rákszűrésem is tökéletes. A pajzsmirigyemnél van egy minimális eltérés, de bőven határértéken belül van. De ezeknek utána nézek, és megnézetem, viszont most legalább 3 hónapot teljesen pihentetni szeretném, kicsit elfelejteni a baba dolgot.:)
Köszönöm a segítségeteket! ♥️
Ez a TSH elég magas, ezzel kezdtek valamit? Értem egyébként hogy most nem akarsz ezekkel foglalkozni, de ezt beállítani mondjuk 2 alá nem lenne rossz, és az se 1 hét. Ugyanez az endoproblémával is, ha kiderül, és épp készen állsz lelkileg a próbálkozásra, hónapokkal elhúzhatja a dolgokat. természetesen a Te döntésed, ezt csak a tisztánlátás végett írom.
Ovunál nem mindegy, mi a baj és a leírásodból nem egyértelmű - nincs ovud mindig? Soha nincs? Van, csak nem jó minőségű? Ezen utóbbi miatt lehet a nehéz megtapadás, korai vetélés.
A Q10 ahogy írták elsősorban valóban akkor jó, ha nem jó a minőség, kezdetnek akár 200-400mg is elég lehet, bár lombik alatt, amikor nagy a tét, igaza van az előzőnek hogy nagyobb adag az ajánlott.
Ha nincs ovud, akkor érdemes 3-4pontos cukor- és inzulinvizsgálatot végeztetni (ha még nem volt), ugyanis vagy a pajzsmirigy lesz a ludas, vagy az inzulin (vagy mindkettő, esetleg a prolaktin a stressztől).
De egyébként ovu visszahozására az alábbiakat ajánlják, nekem is ez segített: myo-inozitol (2mg), D-vitamin (3-4000 NE), szénhidrátszegény diéta (mediterrán diéta vagy még jobb a keto), cukor-fehérliszt teljes elhagyása, heti 4-5x intenzív mozgás, Aviva torna.
Ha ráadásul szeretnéd tudni, ovulálsz-e, és mikor, a hőmérőzés lehet jó módszer.
Ezek sajnos nem 1-2 nap alatt jönnek helyre. Lehet jobb lenne ha 1-2 hónapot totál offolnál, aztán az egészségedre koncentrálnál, és ha az rendben van, akkor a babára.
5-ös,
Ovuláció egyszer van, egyszer nincs. Mivel 2x is lett terhesség, minden nélkül, mert akkor még orvoshoz sem jártam. Az tény, hogy van, hogy kimarad, akár több hónapot is. Onnan is gondolom, hogy befolyásol a stressz benne, hogy akkor éppen tutira nem a baba dologgal foglalkoztam, így meg is lepődtem mind 2x hogy jéé terhes lettem. Minőségre nemtudom, a doki szerint nagyon szép feszes tüszőm volt, de kevés, mindig csak 1 db. Aztán legutóbb lett spontán 4 is, de csak 1 domináns, majd kövi ciklus megint semmi. Nagyon összevissza van :(
TSH-ra szelént szedek, meg D vitamint kezdtem el mellékesen.
6-os,
Lelkileg az anyaság nekem talán azért ijesztő kicsit, mert az én anyukám nem igazán anya. Első körben 4 évesen eldobott. Aztán végül ő nevelt fel de vannak gondok vele. Mai napig gyomor görcsöm van ha találkozom vele vagy ha hív. Párom mondta is, hogy nagyon hat rám pszihésen, és NE mondjam el neki még hogy babát várok, de sajnos nem hallgattam rá :(
Viszont nem tántorodtam el ezek miatt a baba vállalástól, sőt...
A doki szerint is a megtapadás a baj, progi hiányra tippelt, de nem kért vérvételt róla, így az sosem derült ki, csak adta a gyógyszert ami annyit segített, hogy a menzeszem elviselhető lett addig amíg szedtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!