Babára várok, az ajánlott 3 hónapos babaprojekt felfüggesztés ellenére beoltatjátok magatokat?
En novemberben veteltem el 22.hetben,valoszinuleg covid miatt(placenta trombozis)
Mivel egeszsegugyis vagyok,jovo heten beoltanak,kivarom a 3 honapot es johet a baba.
Ha nem oltatjatok be magatokat,azzal sokkal nagyobb kart okoztok.
Értem...sajnálom utolsó.
Én tényleg nem várok a korom miatt.
Januárban betöltöm a 35-öt és számomra az a 3 hónap olyan mint másnak 3 év...Én úgy érzem nem várhatok már.
Vigyázok amennyire tudok, dupla maszkot hordok, nem találkozunk barátokkal már hónapok óta, csak dolgozni fogok bejárni, és bízom benne hogy minden rendben lesz.
De gondolom te még ráérsz korban, szóval így érthető.
Kérdező, már bocsi, de ez már beteges...
Mármint ez a dupla maszk, nem találkozás senkivel, stb...
Értem én, hogy félsz meg odafigyelsz, de ez azért kicsit túlzás. Te fogsz beleőrülni.
Én 12hetes, barátnőm 23hetesen estünk át a koronán. Nem csak a teszt mutatta ki kategória, hanem íz-szag vesztés, 40fokos láz 4napig, köhögés... semmi bajunk se nekünk, se a babánknak.
Nekem is és barátnőmnek is azt mondta a doki, hogy a korona miatt nincs vetélés, akkor valami más lehet a háttérben, csak arra fogják.
Nekem 1 hetem van vissza szülésig, barátnőm rég babázik :)
na hát nekünk meg másfél éve nem sikerül...minden hónapot amit ki kell hagynunk veszteségnek élnék meg...én úgy érzem, hogy ebben a korban már minden hónap számít...ha 27 lennék, akkor egyáltalán nem stresszelnék rá....30 éves korig még szerintem tényleg nem kell stresszelni, de utána rohamosan csökken az esély...
Pedig aztán párom spermái jók, nekem szinte tökéletes 28 napos ciklusaim vannak és mégsem jön össze.
Januárban kezdjük az alaposabb kivizsgálásokat.
Én 27vagyok, mi is 1 évet vártunk rá... szóval nem csak a kor számít.
Amyukám pl 35 és 38évesen szült, úgy hogy nem is akartak már gyereket, gyógyszert szedett, utána inekciót kapott, mégis teherbe esett.
Ez szerencse, meg genetika (sajnos).
45voltam.
45-ös...hát nézd, én már kb 3 éve hordom a maszkot influenza időszakban szóval...:D nézd el nekem...
meguntam , hogy végigbetegeskedtem a teleket, amit arra fogtak, hogy lehetetlen nem elkapnom, ha a munkám során (szintén eü. ágazat) folyton a képembe lehelik a víruskákat, meg eljönnek betegen... a távolsági buszokról nem is beszélve, amikor a mögöttem ülő végigköhögi az utat és még van képe panaszkodni a társának, hogy ő milyen beteg és hogy mennyire elkapta az influenza..
De hordtam a postán, a bevásárlóközpontokban, ezért nem jártam telente a barátokkal tömött beülős helyekre és láss csodát azóta amióta hordom a maszkot nem voltam beteg (influenzás).
Aztán bejött a korona és hát most annyival jobban vigyázok, hogy dupla maszkot hordok.
A szabad levegőn találkozok akárkivel, illetve nem érzem magam hogy túlstresszelném ezt az időszakot...
Tulajdonképpen még örülök is, hogy a szórakozóhelyek minden zárva van, mert így legalább a párom többet van itthon velem hétvégente és nyugisabb..:D
Azért ő jobban eljárt a barátokkal, ami természetes, csak én már inkább itthon töltöttem volna vele az estéket.
Az introvertáltabb embereknek ez nem olyan katasztrófa helyzet, hogy nem szabad tömegbe menni...:D
Na mindegy, de amúgy abban egyetértek veled, hogy és sem hiszem, hogy a vetélés a korona miatt történt...
Nem hiszem , hogy befolyásolná a terhességet.
Akkor olvassatok utana es kivanom,hogy nektek egeszseges babatok szulessen.
Nekem apukam patologus es o mondta,hogy rengeteg ilyen eset van,csak nem beszelnek rola..ha tudtok angolul,olvassatok kulfoldi publilaciokat..kimutattak,hogy atjut a placentan es trombozist,infakrtust okoz a lepenyen..
Boldog babavarast es kivanom senki ne elje at ezeket a borzalmalat.
oh...tényleg nagyon sajnálom utolsó...nem akartalak megsérteni ezzel a véleményemmel, én is csak arra alapoztam, hogy azt lehetett olvasni, hogy nincs hatással a kismamákra..
na látod, pont ezek miatt az elhallgatott információk miatt nem bízok meg teljes mértékben sajnos az oltásban sem...:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!