Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Babára várok, az ajánlott 3...

Babára várok, az ajánlott 3 hónapos babaprojekt felfüggesztés ellenére beoltatjátok magatokat?

Figyelt kérdés
Babával próbálkozók, gondolom olvastátok a tanácsot az oltással kapcsolatban, hogy utána 2-3 hónapig ajánlott felfüggeszteni a babaprojektet. Mi a párommal egészen biztosan nem fogjuk beoltatni magunkat, mivel nem szeretnénk felfüggeszteni a babaprojektet. (35 leszek, másfél éve próbálkozunk). Ti hogy vagytok ezzel a témával?

2020. dec. 26. 18:08
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
72%
Kezdjük ott, hogy miért pont 2-3 hónapra? Honnan tudják, hogy 4 hónappal az oltás után már bátran vállalható a baba? A 0db tapasztalatból? Nem, köszi, 39 vagyok és nincs kedvem azzal kísérletezni, hogy vajon okoz-e meddőséget, vagy magzati károsodást.(Igen, babavágy nélkül se oltatnék, leghamarabb 5 év múlva, amikor a most feleletlőtlennek tituláló oltás fanatikusok már mind megkapták és még mindig jól vannak, ahogy az azóta született gyerekeik is.)😉
2020. dec. 26. 19:54
 12/52 anonim ***** válasza:
31%
Megkérdezhetem, hogy ezt hol olvastad?
2020. dec. 26. 20:18
 13/52 A kérdező kommentje:

[link]

Müller kiemelte, nem ajánlják az oltást várandós nőknek és azoknak, akik a közeljövőben terveznek gyereket vállalni. Ha beoltatják magukat, akkor azt javasoljuk, hogy két-három hónapig ne vállaljanak gyereket. Legyen egy kis "ablak idő" az oltást követően, csak 2-3 hónap után legyen a fogamzás - mondta a tiszti főrvos asszony, hozzátéve: nagyon sok a kérdés még a vakcina hatásaival kapcsolatban, ezek megválaszolására több idő kell, hogy elteljen.

2020. dec. 26. 20:23
 14/52 anonim ***** válasza:
84%
Köszönöm, hát remélem nem fogják kötelezővé tenni munkahelyen, mi is babát tervezünk, alapból van már meddőségi gondunk, nem akarunk még ennél is jobban rontani a helyzetünkön... :-(
2020. dec. 26. 20:25
 15/52 A kérdező kommentje:

gyanítom hogy az én munkahelyem is kötelezővé szeretné majd tenni nálunk, de én már eldöntöttem, hogy ha kell, akkor felmondok.

Így is mi már tavaly fél év után el szerettük volna kezdeni a kivizsgálást, mivel 35 leszek, aztán jött a Covid és már márciusban ki kellett vennem az összes szabadságomat..

no meg a világjárvány kellős közepén azért nem szerettünk volna orvosokhoz mászkálni, illetve ugye rendes fizetést sem kaptam, mivel ebben az évben ez a 4. hónap hogy a covid miatt nem tudtunk dolgozni.

Viszont nekem most már elég ebből...

ha kell felmondok...

ha nem fog tetszeni a kollégáknak, hogy már januárban szabadnapokat fogok kivenni az sem érdekel.

8 évig folyamatosan a cég érdekeit néztem, betegen is bejártam dolgozni...

elég volt.

2020. dec. 26. 20:29
 16/52 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem gondolkodnánk a babán sem oltatnám be magam. Nincs az a pénz.

Egy kiforratlan oltóanyag, hosszútávú hatásai ismeretlenek... lehet ha beoltatnám magam, az életbe nem lenne gyerekem. Sosem tudni....

2020. dec. 26. 20:38
 17/52 anonim ***** válasza:
63%
Csak szólok, hogy az összes inaktivált vakcina uta 1 hónapot javasolnak. Illetve inaktivált oltóanyagot nem javasolnak kismamáknak, de csak elővigyázatosságból, elméleti alapon, mert amúgy soha, egyetlen egy problémát nem észleltek meg ezzel kapcsolatban...
2020. dec. 26. 21:08
 18/52 anonim ***** válasza:
52%

Az orosz oltóanyaggal én se oltatnám be magam, de Pfizerével simán. Egyébként nem Blikkből kéne tájékozódni egy ilyen döntés előtt. Aki utánanézett, az tudja, hogy itt nem a koronavírus legyengített változatát adják be, mint sok oltásnál. Ezért tudták "sebtiben összedobni".

Egyébként egy viszonylag hiteles forrásból származó információ szerint, konkrétan lesz "oltás-útlevél". Ami bizonyos tevékenységekhez kell majd (nem, nem csak utazáshoz), hogy igazolni tudd, be vagy oltva.

De a kérdésre válaszolva, attól függ melyik oltóanyagot, de beadatnám.

2020. dec. 26. 21:14
 19/52 A kérdező kommentje:
de hát ezt a müller cecília mondta....csak a blikk idézte...:D akkor neki se higgyünk? Illetve a pécsi virológusokkal dolgozó barátnőmnek se, aki ebből az okból kifolyólag szintén nem oltatja be magát...
2020. dec. 26. 21:17
 20/52 anonim ***** válasza:
85%
Soha nem tesztelnek terheseken sem gyógyszert, sem vakcinát, etikai okokból.
2020. dec. 26. 21:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!