Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » PCO-val mennyi idő teherbe...

PCO-val mennyi idő teherbe esni? Mi segített nektek?

Figyelt kérdés
Teljesen elkeseredem már a sok sikertelen próbálkozástól.
2020. dec. 15. 13:05
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%

Szigorú 160g CH diéta, heti 5x1 óra aerob mozgás pulzuskontrollal, 3x1000 mg metformin, napi 2csomag Inofolic, vitaminok (D-vitamin, omega3, 1000mg C vitamin), plusz pszichológus heti 1x.

3 havonta teljes labor kontroll és így sikerült végül. 3x is, mindhárom néhány hónapnyi próblkozás után, szóval mondhatom, hogy működik, ráadásul a cisztáim is eltűntek végül, az IR nyilván nem. Ezek előtt csak egy vetélésem volt más nem, meg egy rakás képzelten orvos, aki összehordott minden zöldséget. De hát ebből tanul az ember.

2020. dec. 15. 13:16
 2/11 anonim ***** válasza:
Attól függ, nézd meg egy csomó híresség is azt mondja, hogy ebben szenved és mégis azonnal (sorozatban) esnek teherbe, lásd pl Kulcsár Edina stb...
2020. dec. 15. 14:31
 3/11 anonim ***** válasza:

"nézd meg egy csomó híresség is azt mondja, hogy ebben szenved"

Mert egy rakás orvosnak az a mániája, hogy mindenkire ráfogja a PCOS-t. Mondom ezt orvosként. A legjobb az, mikor még hozzá is teszi, hogy úgy se lesz egykönnyen gyereke, emiatt csesznek védekezni, aztán jön a meglepi, hogy az első szexből terhes.

A PCOS-nek szigorú kritériumai vannak, ezzel szemben minden egyes nőre, akinek látnak néhány apró tüszőt a petefészkében ráfogják, hogy PCOS-es.

Na meg az sem mindegy, hogy ha valaki valóban PCOS-es, akkor melyik fenotípusba tartozik.

2020. dec. 15. 14:55
 4/11 anonim ***** válasza:

Hát én rohadtul tudtam volna örülni, ha 5 évvel ezelőtt azt mondja nekem a nőgyógyász, hogy PCO szerkezű petefészkeim vannak, ennek érdemes lenne utána járni és KIVIZSGÁLNI. Ehelyett ráírta, hogy normál szerkezetű ovariumok. Láttam a magánrendelésen a nagy tv képernyőn amit ő is lát.

Hát nem volt az, nem volt normál szerkezetű.

Erre 5 évvel később egy másik nőgyógyász magánrendelésén, szintén a képernyőt bámulva jöttem rá, mikor a másik orvos közölte, hogy bizony nem szépek a petefészkeim. Pont ugyanúgy néztek ki mint az 5 évvel ezelőttiek.

És most, hogy babát akarunk, küzdhetek a szénhidráttal, meg a diétával meg mozgással. Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha már akkor mondja, hogy vizsgáltassam ki magam. Most nem itt tartanék.

Szóval szerintem inkább szóljon, ha valakinek nem úgy néz ki a petefészke ahogy kell, aztán inkább az derüljön ki, hogy mégsem az. Mint fordítva.

2020. dec. 15. 18:54
 5/11 anonim ***** válasza:
Utolsó: nem kell direkt félremagyarázni, amit írtam. Ha felmerül a gyanú, ki kell vizsgálni, nem mindenkire ráfogni, hogy pcos-es.
2020. dec. 15. 23:31
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, kivizsgálásra nem küld el gondolom a covid miatt, és hát az ünnepekre való tekintettel. Hónapok óta csak a norculotot írja fel, most ehónaptól a Clostilbegy-et is. Ez az első hónap hogy azt szedem.

A jobb petefészkem 3,5 cm amiben nincs domináns tüsző

A bal 20*23mm

Ennyi amit megállapított.

2020. dec. 16. 09:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Norcolut és Closty PCOS-ben vakvágány. Ehhez kéne hozzászólnia a kedves "orvos" kommentelőnek, és nem mások munkáját kritizálni. Nagyon kevés orvos tudja ezt megfelelően kezelni. És igenis, gyanú esetén menni kell utána (MAGÁNBAN, kedves kérdező, ha szükséges), mert a PCOS hátterében inzulin-cukor háztartási zavar van, ami már nem csak néhány ciszta a petefészken, hanem komoly probléma! Ki KELL vizsgáltatni, covid ide vagy oda.
2020. dec. 16. 11:19
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem kell az idézőjel, köszönöm. És igen is kritizálom a kedves kollégákat, akik egy UH alapján állítanak fel PCOS diagnózist. Aki a kritériumokat nem tudja, az pedig a kezelést sem fogja tudni, ahogy a példából is látszik.

A PCOS diagnózisa ott kezdődik, hogy egyéb tényezőket ki kellene zárni (pajzsmirigy, prolaktin stb.), ami gyanítom nem történt meg. Ha pedig a vizsgálat alapján felállította a diagnózist, akkor fel kellene mérni az anyagcserét (többek között pl. az IR-t). Mint látható, itt az sem történt meg. Akkor miért is ne kritizálhatnám az ellátást? Úgy tűnik, eléggé jogosan teszem.

Ennyi erővel mindenkire ráfoghatom, hogy PCOS-es, 10-ből 1-szer igazam is lesz. És bizony egy nem beteg emberre ráfogni, hogy beteg, éppen annyira ártalmas, mint egy beteget egészségesnek titulálni.

Továbbra is azt gondolom, hogy kiforgattad, amit írtam. Vagy csak szimplán félreértetted.

2020. dec. 16. 14:39
 9/11 anonim ***** válasza:
Őszintén fogalmam sincs, hogy mi segíthetne. Én szigorúan tartom fél éve a diétát, mindent grammra kimérek, minden egyes nap sportolok, 52 kg vagyok 170 cm-hez, annyi vitamint szedek, hogy tenyeremben el sem fér (C, D, multi, E, folát, mio-inozitol) még sincs peteérésem mióta abbahagytam a fogamzásgátlót májusban. IR, pajzsmirigy alulműködés nincs, "csak" ciszták.
2020. dec. 16. 18:09
 10/11 anonim ***** válasza:

4-es válaszoló vagyok (a 7-es nem én vagyok)

Nem forgattam ki a szavaid. Én értem amit írsz és nem is mondtam, hogy nincs igazad. Csak azt próbáltam leírni, hogy szerintem az általad leírtak fordítottja, vagyis az, hogy valakit egészségesnek mondanak, miközben nem az, sokkal nagyobb kárt tud okozni, mint fordítva.

Továbbá ha rákerül a leletre egy ilyen mondat, hogy "PCO szerű petefészek", akkor a betegek többsége elkönyveli PCOS-nak, holott ez egyáltalán nem biztos. Itt jönne be az orvos felelőssége, hogy elmagyarázza a különbséget. Nekem sem magyarázott semmit ilyen részletekbe menően, csa kiírta a szükséges laborvizsgálatokat. Magam olvasgattam utána a dolgoknak. Aztán persze megkaptam a PCOS diagnózist is.

2020. dec. 17. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!