Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » PCOS és IR problémára nálatok...

PCOS és IR problémára nálatok mi vált be? Normális, hogy nem kapok gyógyszert, kezelést?

Figyelt kérdés

4 év alatt elég sokat híztam sajnos, 67 kg-ról lettem 94. Sajnos sok stressz ért, ha unatkoztam, ettem, ha szomorú voltam, ettem. Régen, amíg a szüleimnél laktam gyerekként, kamaszként, máshogy étkeztem. Ahogy elköltöztem, mindig rendeltünk, éttermeztünk, mindig vettem csokikat, jégkrémet stb.

Novemberben kiderült, hogy PCOS-em van, mellé inzulinrezisztencia és pajzsmirigy alulműködés. Csak az utóbbira kaptam gyógyszert, 25mg L-thyroxint. Az endokrinológusom azt mondta, hogy sportoljak és diétázzak és a többi tünetem is megszűnik majd. Nagyon hullik a hajam, megerősödött a szőrzetem mindenhol és ami a legjobban zavar, hogy összevissza jön meg és olyankor nagyon. Van, hogy 15-20 naponta és akkor napokig annyira vérzek, hogy a házat nem merem elhagyni, mert ha "rákezdi", akkor 20 percenként cserélhetem a maxi betéteket. Emiatt pl. nem merek kirándulni sem elindulni, vagy barátnőknél aludni (most a korlátozás miatt többször volt ilyen).

Nőgyógyászommal is beszéltem, megvizsgált, hormonpanelt is nézetett, ő azt mondja, hogy ez nem nőgyógyászati probléma és ha most felírná a fogamzásgátlót, attól híznék.

Diétázom keményen, sportolok is, de 20 kg nem fog lemenni egy hét alatt. Nem is akarom siettetni, mert utána csak duplán jönne vissza, ami lemegy. Viszont így nem akarok még hónapokat, féléveket élni, hogy sehová nem merek kimozdulni hosszabb időre, mert ki tudja, hogy éppen nem-e akkor jön meg.

Olvastam a Metforminról, az mennyire lenne hatásos erre a problémára?

A párommal babát szeretnénk, de amíg nem szedem rendbe magam, nem próbálkoznánk élesben... Vagy van, akinek sikerült ilyen betegségek mellett is a baba? A terhesség problémamentes volt?

2020. dec. 8. 12:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
80%
Amelyik dietetikus azt mondja egy IR-es betegnek, hogy ne egyen reggelit, annak ott helyben elvenném a diplomáját és eltiltanám a tevékenységétől. Legyen ennyi a véleményem az egészről, amit itt leírtál. 15 éve élek IR-rel, a gyermekem annak köszönhetem, hogy a tanulatlan """Szakembereket""" otthagytam és addig mentem, amíg olyat nem találtam, aki tényleg tudta is, hogy miről beszél. A saját érdekedben mondom, hogy tanulj még erről, mert bajban vagy!
2020. dec. 8. 17:43
 12/13 anonim ***** válasza:
66%
Az időszakos böjt nem hülyeség, csak nem való mindenkinek. Fontos, hogy az IR életmód alapjait jól megtanuld, aztán majd kísérletezhetsz bizonyos határokon belül, hogy számodra milyen ételek és evési időközök válnak be leginkább. Fb-on van egy IR-es csoport sokezer taggal, ott a posztokat olvasgatva tudsz tájékozódni. A menses helyrehozására az aviva tornát is sokan ajánlják, annak is utánanézhetsz. A lényeg, hogy csak kitartó munkával tudsz eredményt elérni, de megéri.
2020. dec. 8. 19:56
 13/13 anonim ***** válasza:
77%
Akkor az a piacon vette a diplomáját.
2020. dec. 8. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!