Inszemináció után Clexane?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Jelenleg az ötödik sikertelen inszemináción vagyunk túl. Nem meddőségi centrumba járunk. Olvastam, hogy a meddőségiben kapnak Clexane-t. Mióta szedem az Aspirin Protectet, a halvány pozitív terhességi tesztig eljutottunk inszem után. Szerintetek lenne értelme a Clexanenak, mik a tapasztalataitok? Köszönöm szépen előre is a válaszokat és a segítséget, tanácsot!

2020. nov. 16. 15:45
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia! Az aspirin protectet valóban szokták javasolni a meddőségi központban. Viszont a Clexane-t csak annak akinek valamilyen véralvadási problémája van (például Leiden mutáció, vagy MTHFR mutáció) Feleslegesen nem szabad alkalmazni a Clexane-t! Maximum ha gondolod nézesd meg, hogy van e véralvadási problémád. Inszeminációt én se meddőségi központban csináltattam, viszont az 5.sikertelen után küldött már lombikra.
2020. nov. 16. 16:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Nekünk azt mondták, hogy 6 sikertelen inszem után lesz lombik. De akkor lehet, hogy kérek időpontot vérvételre, és nézetek egy trombózispanelt. Köszönöm a segítséget!
2020. nov. 16. 17:00
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Én meddőségi jártam inszemre és nem kaptam sem clexante-t, sem aspirint, mégis sikerült. Szerintem nem ezen múlik.
2020. nov. 16. 19:04
 4/8 anonim ***** válasza:
86%
Úgy jársz meddőségi kezelésre, hogy egy trombózispanelod se volt, amikor az is okozhat vetélést?
2020. nov. 16. 20:06
 5/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem volt. Csak a nagyon alap dolgok vannak meg. Cukorterhelésre is úgy küldtek el, hogy “végül is, mehet az is”. Inzulinrezisztens vagyok, mint kiderült.
2020. nov. 16. 20:36
 6/8 anonim ***** válasza:
84%
De így mi értelme? Lehet inszem se kéne, ha rendesen kivizsgálnak.
2020. nov. 16. 21:29
 7/8 anonim ***** válasza:
65%

Én szúrom a Clexant a pozitív terhességi teszttől kezdődően, sőt szedem az Aspirin Protectet és Prednisolont is.

Nem járok meddőségibe.

Nekem ezt a kezelést immunológus írta elő.

2 missed ab a 8.hèten

1 megszakítás 12.hèten, nyitott gerinc miatt.

Újra várandós vagyok. 10 hetes vagyok, holnap megyek orvoshoz.

Bízom benne,hogy minden rendben lesz már.

2020. nov. 16. 21:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Sem az ASA, sem a Clexane nem ártalmas, még akkor sem, ha nincs konkrét problémád. Nekem immunológián derült ki, hogy fennáll antifoszfolipid szindróma gyanúja, de már az előtt elkezdték velem szedetni az ASA-t, mielőtt ez kiderült, és még mielőtt teherbe estem. A 8. hét környékén állítottak át Clexane-ra, mert későbbi terhességben ASA-t szedni nem szabad. De soha nem derült ki, hogy van-e trombózishajlamom. Sem nekem, sem a babának nem lett tőle semmi baja, egész terhesség alatt szúrtam. Azt tartják, hogy segíthet a korai vetélések megelőzésében.
2020. dec. 2. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!