Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesési problémák » Második baba ha nem jon ossze?

Második baba ha nem jon ossze?

Figyelt kérdés
Sajnos ugy fest vissza kell mennem hamarosan dolgozni, mert nem jon a teso. Az elsore is sokat vartunk, most a masodik se akar jonni, es ez lelkileg megvisel. Nem munka undorom van, vagy hasonló, de stresszes a munkakereses is, es a regi melom is, es felek ha eljon az ido, hogy megyek vissza mégugyse jon majd a baba. Arrol nem is beszelve , hogy eleg nehez megoldani a bolcsibe rakast is, mert total mas idoben kell dolgoznunk apukajaval. Egyszeruen gozom sincs egyelore, hogyan fogjuk megoldani, es persze ez is stresszel. Itthon tudnek maradni vele még 1 evet, de nyilvan egy fiatal csaladban a havi tobb tizezres kieses nem tul jo, de ehen nem halnánk. Ezek mind mind kezdenek bélyeget nyomni a kedvemre, hangulatomra (mikozben minden baratunknak jonnek a babak sorra). Tudom masnak is nehez, sot biztosan van akinek nehezebb, de hatha valaki tud par jo szot szólni, vagy beszelgetni errol kicsit. A csaladtol kapott "nyugodj meg, valahogy majd lesz" cimu nyugiszoveg mar nem mindig hat. Ők masokon mentek keresztul, nem kellett pl senkinek eveket varnia a babara, vagy szuper munkajuk volt, vagy mar korunkat tekintve ossze se lehet hasnolnitani stb.
2020. nov. 1. 10:48
 1/10 anonim ***** válasza:
40%
Tehát neked azért kellene mégegy gyerek,hogy ne kelljen vissza menned dolgozni. Hibába szépítgeted.
2020. nov. 1. 11:11
 2/10 anonim ***** válasza:
42%

Na akkor kérdező gondolj bele mi lenne ha jönne a 2.gyerek is. Ugyanúgy vissza kell menni dolgozni, csak akkor már két alibi-kölyök lenne a nyakadban.

Gusztustalan vagy a felfogásoddal együtt.

2020. nov. 1. 11:14
 3/10 anonim ***** válasza:
55%
Hasonló helyzetben vagyok én is. Viszont én próbálom pozitívan nézni ezt az egészet. Nekem is stresszes a munkám, ahová vissza megyek.(Sérült,beteg felnőttek és gyerekek és kedvesnek nem mondható kollégák). Kislányom 20 hónapos,holnap lesz az első bölcsis napunk. Félek az egésztől,mert nem jól eszik nem iszik eleget. Remélem ott nem lesz gond. Viszont anyagilag mindenképpen jobb lesz,ha vissza megyek dolgozni. Nyáron volt egy méhen kívüli terhességem,8 hónap próbálkozás után.Nincs meg a bal petevezetékem. 3 hónap pihit mondtak, aztán elkezdtünk próbálkozni,de még mindig semmi. Most egy ideig felfüggesztjük a próbálkozást,mert,ha decemberben vissza megyek dolgozni, akkor legalább fél évet dolgozni "szeretnék" és utána irány a nőgyógyászat, endokrinológia stb. Bele nyugodtam az egészbe, hogy ez van. Férjem nem fog tudni segíteni szinte semmiben, mert reggeltől este 8-ig dolgozik. Munka mellett egyedül kell megoldanom, hogy a gyereket hozom viszem. Viszont rengetegen ezt csinálják, szóval ez sem lehetetlen,de jobb lenne itthon babázni még egy kicsit,de,ha nem jön hát nem, szerintem mindennek oka van. Ne keseredj el. Én azzal vigasztalom magam, hogy kicsit kiszakadok a jelenlegi komfortzónámból és végre hasznosabbnak fogom érezni magam,mint háztartásbeliként. Végre felnőttekkel is beszélgethetek és többet látom a férjemet (egy helyen dolgozunk,csak más munkarendben).
2020. nov. 1. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudom miért kell azonnal mocskolódni...

De egyébként tényleg gondolj arra hogy mondjuk 3 gyerek után sokkal nehezebb lesz visszatérni a munkaeropiacra, sokkal nagyobb stressz lesz akkor. Amugy en értem h nem kizarolag azert akarsz gyereket h ne kelljen dolgozni, hanem ha már ugyis akartok, akkor jobb lenne most, de a munkakeressel 3 gyerek után is ugyanúgy meg kell kuzdened, es akkor sokkal nehezebb lesz, mert kiesik 5+ év a munkából.

Én megyek vissza dolgozni reszmunkaidoben amikor 1 éves lesz a kicsi, nem akarok én se, és nem ideális ez a szituacio egyáltalán, de még meg akarom alapozni a masodik es harmadik gyerek elott az anyagiakat, és legalabb nem esek ki hosszú évekre a melobol.

Most te keresel munkat, felvesznek valahova, ha letelik a probaido, probalkoztok tovabb, es ha evek mulva jon a gyerek, legalabb addig lesz pénzetek, es te is beleszoksz a bolcsis ovis kisgyerekes szerepbe.

Mondom, 2-3 gyerek után még rosszabb lesz visszamenni..

2020. nov. 1. 11:21
 5/10 A kérdező kommentje:

Jezusom. Na erre nem szamitottam... alibi gyerek?! Azert mert vagyom 2 gyermekre, kicsi korkulonbseggel?? Jesszus eg, ki mondta, vagy irta, hogy bajom van azzal, hogy dolgoznom kell? Nagyon is szivesen mennek, ha nem szeretnek tobb babat. Szimplan csak tisztaban vagyok vele, hogy a stressz fokozza a meddoseg lehetoseget, ahigy az elso gyerek elott is evekig! Undorító, ez a hozzaallas! Emberség nulla! Gobdoltam, majd olyanok irnak akik beszelgetnenek mert hasonlo cipoben vannak, de kossz ebből nem kerek!

Normális válaszokat köszönöm, de azt hiszem nem nezem tovább.

2020. nov. 1. 11:46
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
3-as vagyok. Sok itt az id*óta ne foglalkozz velük. Életük nincs, azért szólnak bele a másikéba.
2020. nov. 1. 11:55
 7/10 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk azt en sem értem, ha eggyel ilyen problémáid vannak (amik mindenki másnak is), akkor mire számítanál kettővel? Csak meg nehezebb lenne új munkát keresni 6 év kihagyás után, két gyerekkel és gondolom a mostani se lenne kevésbé stresszes x év múlva sem.

De nem is igazán értem, mi itt a kérdés? Ez csak egy panasz áradat ebben a formában. Nagyon sajnálom kérdező, de neked ezt dobta a gép. Tényleg nem tudok erre mit mondani.

2020. nov. 1. 12:12
 8/10 A kérdező kommentje:

Nem ertem miert ragadtatok le a mubkakeresesnel, nem azon van a hangsuly. Vagyis nem magaval a munkaval van baj, termeszetesen (ahogy eddig is) megoldjuk barhogy is lesz. A stressz ami ezt korulveszi, amiatt felek csak. Igy is hosszu éveket kellett várni az elso gyerekre pont a stressz miatt (feltételezhetően), gondolom ez most sem lesz maskent. Nem tudom, lehet en fogalmaztam félreérthetően, az is lehet,h itt egyesek nem ertik a lenyeget, nem is baj. Jobb ha elengedjük ezt a kerdest, mert igy targytalan.

Ó, ja es igen, durván szolva panaszkodtam csak. Fogalmazhatjuk igy is.

2020. nov. 1. 13:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Értem a problémadat mi is hasonló helyzetben voltunk, kis korkülönbséget szerettünk volna a gyerekek között, munkáltatóval megbeszéltem, hogy nem megyek vissza, csak a 2. gyerek után.Végül nekünk az utolsó pillanatban összejött de én előtte minden vizsgalatot elvégeztettem amit csak lehet, ott derült ki a probléma, gyógyszeresen kezelve lett.Szerintem kezdjetek vizsgálódni, amennyire csak ebben a covid helyzetben lehet.
2020. nov. 1. 19:44
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Ne hallgass a rossz kommentekre. Mi is így vagyunk. Senkinek semmi köze miért és hogyan akar valaki szülni. Mindennek meg van a maga oka. Állunk a fiam februárban tölti a 3 at. Bölcsőde nincs. Oviba van 20 rongy kölyök akik sajnos nem a leg megfelelőbb neveltetést kaptak és össze vannak zárva a csoportok. Biztos ben dobom oda a gyerekem ahol nem érzem biztonságban. A mi kahelyem oda vissza 2 órás utat jelent. És van meg itthol egy 11 éves lányom aki gerincferduleses aki én napi egy óra speciális tornát kell csináltassak és heti minimum 1 szer gyógytornász havi rendszeresség kórház fűző igazítás. Mamák nem alkalmasak ra hogy vigyázzanak egész nap a gyerekre. Szettének meg egy 3. Az is. Vagyok meg ra. De kényelmesebb is lenne jelenleg. Mi elindultunk a kiviszgalasokra nekem minden eredmény jó lett keresztül mentem mindenen.... és a végén kiderült hogy a férjem a ludas. Februárig meg csekély esély van hogy megjavul a sperma képe. Sok sikert nektek ha régóta próbálkoztok kb 1 éve akkor ne halogassátok a vizsgálatok. Sajnos most csak magan dokinál tudtuk mi is. Bele került egy kisebb vagyonba... de mostmár tudjuk.
2020. nov. 2. 07:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!